COD PORTOCALIU de furtună! Dezastru în Capitală! Vremea din ultima perioadă a făcut ravagii

de:
04 iun. 2019
0 Afișari
COD PORTOCALIU de furtună! Dezastru în Capitală! Vremea din ultima perioadă a făcut ravagii

UPDATE: COD PORTOCALIU

Valabil de la : 04-06-2019 ora 15:10 până la : 04-06-2019 ora 16:30 în Municipiul Bucureşti;

Se vor semnala : averse torențiale ce vor cumula local 25 l/mp, iar mai ales în jumătatea de vest a municipiului peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, posibil grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului

Știre inițială:

S-a intervenit cu motopompe pentru scoaterea apei acumulate în 253 de locuinţe, 37 de subsoluri şi 440 de curţi, iar 171 de persoane au fost evacuate preventiv, precizează marţi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

”Misiunile pompierilor pentru salvarea persoanelor şi înlăturarea efectelor generate de inundaţiile din ţară se derulează neîntrerupt de cinci zile. În ultimele 24 de ore au fost evacuate preventiv 171 de persoane, iar alte două persoane surprinse de viituri au fost salvate de pompierii militari. Din fericire, adoptarea măsurilor de autoprotecţie de către populaţie a făcut ca evenimentele să nu se soldeze cu victime”, susţine IGSU.

Precipitaţiile abundente din cursul zilei de luni şi de noaptea trecută au produs viituri şi inundaţii locale în 106 localităţi din 24 de judeţe – Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Galaţi, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sălaj, Teleorman, Timiş, Vaslui şi Vrancea, precum şi în municipiul Bucureşti.

Intervenţiile pompierilor pentru evacuarea apei s-au derulat cu dificultate din cauza nivelului crescut al apei şi al volumului mare de aluviuni aduse de viituri. Salvatorii au acţionat cu motopompe pentru scoaterea apei acumulate în 253 de locuinţe, 37 de subsoluri şi 440 de curţi, cât şi pentru a facilita scurgerea apei din gospodării, prin acţiuni de decolmatare a şanţurilor, rigolelor şi podeţelor, mai arată sursa citată.

Potrivit IGSU, în prezent, pompierii militari intervin pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor în judeţele Giurgiu, Galaţi, Ilfov şi Vrancea.

Cookies