GREEN CITY

Dezastru ecologic pe o stradă din Sectorul 5. Ce a făcut Poliţia Locală Sector 5

Proprietarul a fost amendat cu 3000 de lei, însă a contestat amenda în instanță și a câștigat fiindcă Poliția Locală nu a trecut adresa în procesul verbal. Vecinii s-au mobilizat și s-au apucat să salubrizeze singuri terenul, însă de data aceasta Poliția Locală a găsit adresa, iar oamenii au primit avertisment și au fost la un pas de a fi amendați.

Mai mult, proprietarul i-a dat în judecată fiindcă au pus o plasă de sârmă ca să nu se mai arunce gunoi acolo și fiindcă au salubrizat zona și cere despăgubiri pentru folosirea terenului.

„Noi avem o problemă cu gunoiul. De 27 de ani proprietarul și-a abandonat terenul. Acum, de vreo 3 ani, a venit și vinde bucățele. El are un hectar de teren, 5000 mp în stânga mea și 5000 mp în dreapta mea, aproape toată strada. Pe bucățelele unde a vândut, lucrurile stau bine, unde nu a vândut este plin de gunoaie din 90 de când m-am mutat eu aici fiindcă terenurile nu sunt îngrădite. Ei au acte din ’94, au venit să vândă, dar să igienizeze sau să facă un gard, nimic. Gunoiul este aruncat acolo de câțiva oameni din zonă „, a declarat pentru HotNews.ro Ștefania Săndulescu, unul dintre vecinii deranjați de groapa de gunoi clandestină.

Oamenii spun că după Revoluție și până a venit proprietarul terenului, au pus câte o plasă de sârmă și făceau ei curățenie, dar au renunțat.

„De ani de zile am făcut curățenie aici fiindcă terenul era neînchis și toți aruncau mizeria, vin din capul străzii sau de unde or veni, că nu stă nimeni să-i păzească și aruncă acolo. Noi am închis cu plasă de sârmă terenurile libere din fața noastră, tocmai ca să nu mai arunce lumea gunoi acolo, am închis încă de când era ferma, am și cultivat acolo și legume, iar când proprietarul a revendicat terenul și de când a cerut chirie pe loc vecinilor, eu l-am lăsat așa, am dat gardul jos și vedeți ce este acum”, a spus un alt vecin, Petre.

Ștefania Săndulescu spune că a sesizat Poliția Locală Sector 5 în 2018, însă de atunci nu s-a rezolvat nimic.

„Am făcut prima sesizare în 2018, până atunci a fost o bucățică de sârmă care proteja terenul de gunoaie, iar eu și ceilalți vecini intram și curățam acolo, ca să nu stăm cu gunoaiele sub geam. După 2018, proprietarul ne-a dat în judecată și a spus că folosim noi terenul, fiindcă este acel gard de sârmă acolo, l-am luat și ne-au invadat gunoaiele. Am făcut sesizări către Poliția locală Sector 5. Prima notificare am făcut-o pe 12.02.2018 și am spus că pe teren se aruncă gunoaie, iar Primăria l-a notificat. Am revenit cu a doua notificare fiindcă nu s-a luat nicio măsură, a venit Poliția Locală și l-a amendat. Proprietarul a atacat în instanță amenda și a anulat-o pentru că procesul verbal nu a fost semnat de un martor, proprietarul nu a fost prezent și că nu s-a precizat în ce constă nesalubrizarea terenului și nici adresa. Amenda a fost anulată pe 25.02.2019. Eu am vrut să igienizez terenul pe 07.03.2019, am strâns gunoiul să-i dau foc, a venit Poliția Locală și mi-a dat avertismet”, a mai povestit Ștefania Săndulescu. Detalii, pe Hotnews. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button