ARHIVA B365

DEZASTRU ECOLOGIC lângă București: apa, infestată cu E.coli, NU MAI ESTE POTABILĂ. Cine e de vină

Locuitorii din comunele Berceni și Vidra din județul Ilfov au alertat autoritățile din cauza mirosului care venea de la balta Vadul lui Moș. În plus, apa avea o culoare roșiatică și pe mal apăruseră și pescăruși morți. Au fost adunați mai mulți saci cu pești și pescăruși morți.

„Sunt zeci de pești morți pe mal. Pe unii i-am adunat eu, pe alții îi mai dau cu lopata, că se strâng aici, lângă grădina mea. Miros îngrozitor. Ne-am dat seama că e ceva în neregulă după ce am văzut numărul mare de pescăruși care roiau deasupra lacului. Veneau să mănânce pești”, spune Andrei, un locuitor al comunei Vidra, care are casa chiar pe malul bălții. Omul s-a mutat aici cu familia în anul 2015. Spune că niciodată nu a văzut apa așa roșie ca acum.

Mădălina locuiește și ea în Vidra și spune că apa de la robinet are o culoare dubioasă: „Noi nu bem apă de la robinet, fiindcă miroase foarte urât. O folosim doar la spălat. Până și fructele copilului le spăl cu apă plată. Uitați ce culoare are apa de la chiuvetă, deși avem puț la mare adâncime și tot felul de filtre”, spune Mădălina, potrivit libertatea.ro și ne arată un bidon cu apă din puț.

Recent, Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov a trimis o avertizare către locuitorii comunelor Vidra și Berceni:

„În urma verificării calității apei prelevate de la surse individuale de mică și medie adâncime din comunele Vidra și Berceni, au fost constatate neconformități ale parametrilor microbiologici ( număr colonii la 22° C și 37° C, bacterii coliforme, E.Coli, enterococi) și la parametrul indicator amoniu ( în comuna Berceni). Vă recomandăm să nu folosiți apa din surse individuale (pentru băut sau prepararea hranei) decât după ce verificați sursa prin analize de laborator. Până la obținerea rezultatelor veți utiliza apa doar în scop igienic”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button