Cutremur în Sectorul 4 – simulare de dezastru: Vineri se deschide tabără de sinistraţi

de:
04 iul. 2013
3 Afișari
Cutremur în Sectorul 4 - simulare de dezastru: Vineri se deschide tabără de sinistraţi

Primăria Sectorului 4 și Crucea Roșie România organizează vineri, 5 iulie 2013, în Parcul Lumea Copiilor, cu începere de la orele 15.00, o acțiune de conștientizare a populației, cu privire la importanța intervenției în caz de dezastre.

Sub genericul „Noaptea albă pentru zile negre”, tabăra de dezastre va fi amplasată în Rotonda parcului.
Prin activităţile desfăşurate, organizatorii îşi propun simularea unui dezastru petrecut pe timpul nopţii, astfel că 100 de voluntari au fost invitaţi să doarmă în corturile Crucii Roşii, în aceleaşi condiţii în care ar dormi, dacă, din nefericire, locuinţa le-ar fi distrusă în urma unui dezastru – cutremur, inundaţii.

Vedetele vor dormi o noapte în cort, în parc

Întreaga manifestare este dedicată românilor care au fost victime sau au avut de suferit în urma unor catastrofe naturale, petrecute de-a lungul timpului pe teritoriul României: inundații, secetă, caniculă sau cutremure de pământ.
În semn de solidaritate, printre persoanele care s-au înscris deja pe lista celor care vor petrece noaptea în aer liber se numără artişti precum Alina Sorescu, membrii trupei Krypton și Carmen Rădulescu.

Tabăra va fi deschisă vizitatorilor între orele 15.00 – 21.00, interval în care vor avea loc demonstrații de acordare a primului ajutor, tehnici de pregătire şi intervenţie în caz de calamităţi, ateliere de educaţie umanitară, cursuri de resuscitare, dar și măsurarea gratuită a tensiunii arteriale.

Cum ne protejăm în caz de cutremur

Pentru a imprima activităţii un caracter educativ – formativ, vor fi organizate ateliere de desene și jocuri tematice adresate copiilor, fiind totodată promovate reguli simple de igienă și de acordare a primului ajutor.
De asemenea, reprezentanții Biroului Management Situații de Urgență din cadrul Primăriei Sectorului 4 vor oferi informaţii referitoare la modul de prevenire și gestionare a situațiilor care se pot ivi în cazul producerii unui cutremur sau în cel al înregistrării unor temperaturi foarte ridicate, respectiv, al instalării caniculei.
Tabăra va fi deschisă până în dimineaţa zilei de sâmbătă, 6 iulie 2013. 

Cookies