ARHIVA B365

Presa germană despre Guvernul de la Bucureşti: O clică incompetentă de escroci

În articolul „Cabinetul puşcăriabililor”, publicat de Deutsche Welle, la rubrica Revista Presei, jurnaliştii spun că Occidentul este uimit de modul în care liderul PSD şi-a alcătuit Executivul şi de componenţa acestui cabinet, notează Realitatea.net.

„Guvernul de penali, de sfertodocţi şi de incompetenţi, pus pe picioare în toată splendoara sa de către Victor Ponta, n-a scăpat atenţiei observatorilor occidentali. Nici măcar atenţiei celor de stânga. În Süddeutsche Zeitung, Klaus Brill enumeră unele din podoabele cabinetului Ponta. PSD-istul Dragnea de pildă, cel bănuit de fraudă electorală. Acelaşi ziar scoate în evidenţă şi criticile de risipă şi clientelism USL-ist formulate de opoziţia de centru dreapta pe marginea mărimii ieşite din comun a guvernului Ponta II. Unul, de bună seamă, având multe guri de hrănit”, scrie presa germană.

Jurnaliştii precizează şi faptul că portofoliul Administraţiei şi Dezvoltării Regionale ,atribuit baronului PSD-ist de Teleorman, include accesul la sume enorme. În speţă, „la contracte de stat şi la ample fonduri de promovare ale Uniunii Europene”.

Ziariştii nemţi amintesc şi de investigaţiile DNA şi de suspiciunile presei româneşti, privind cumpărarea de voturi, de către Dragnea, precum şi de fraudarea referendumului de demitere a preşedintelui, când au votat „nu doar morţi, ci şi deţinuţi şi militari care se aflau în acel moment în Afganistan”.

Presa germană nu uită să consemneze nici faptul că premierul a admis el însuşi că a inclus în cabinet indivizi precum Dragnea şi Fenechiu, cercetaţi penal, invocând prezumţia de nevinovăţie câtă vreme cei doi n-au fost condamnaţi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button