El riscă o pedeapsă cu închisoarea între şase luni şi trei ani pentru evadare, potrivit Codului penal.

Penitenciarul Bucureşti Rahova a anunţat că, luni, în jurul orei 20.00, deţinutul Bogdan Iftimie, de 28 de ani, „a părăsit un punct de lucru exterior, unde presta activităţi lucrative şi desfăşura activităţi de întărire a dispozitivului de pază”.

Pentru prinderea deţinutului evadat au fost blocate căile de acces spre posibilele direcţii în care ar fi putut pleca acesta, a fost alarmat personalul penitenciarului şi au fost trimise de urgenţă mai multe echipe de căutare formate din angajaţi ai unităţii de detenţie, care cooperează cu Poliţia Română, Poliţia Judeţului Ilfov, Jandarmeria Capitalei şi Poliţia de Frontieră.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus efectuarea unei anchete administrative, pentru a analiza circumstanţele care au dus la evadarea deţinutului. ANP a precizat că Bogdan Iftimie avea domiciliul în localitatea Secuieni din judeţul Bacău. Iftimie este condamnat definitiv la 13 ani şi patru luni de închisoare pentru omor calificat şi executa pedeapsa în regim deschis.