ARHIVA B365

Deţinutul evadat de la Jilava a fost prins

Deţinutul Ionuţ Niculae, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare pentru infracţiunea de furt calificat, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii: blocarea căilor de acces – posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române şi cu Inspectoratul General al Jandarmeriei, scrie romaniatv.net. 

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

„Miercuri, 21.05.2014, în jurul orei 10.30 , s-a constatat că deţinutul Ionuţ Niculae, născut la data de 15.06.1990 în Bucureşti, condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni închisoare, pentru infracţiunea de furt calificat, a părăsit punctul de lucru Curăţenie Vegetal 2, aparţinând Penitenciarului Bucureşti Jilava”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Mai multe echipe de la Penitenciarul Jilava, sprijinite de poliţişti şi jandarmi, l-au căutat pe deţinut, fiind blocate căile de acces din zona unităţii de detenţie.

De asemenea, conducerea Penitenciarului Jilava a declanşat o anchetă administrativă, pentru a se stabili în ce condiţii a reuşi să fugă deţinutul Ionuţ Niculae. Bărbatul are 1,70 metri înălţime, frunte lată, ochi căprui, faţă ovală cu tenul deschis şi poartă tatuaje pe umărul drept şi antebraţul stâng. Bărbatul purta un tricou negru şi pantaloni gri atunci când a fugit de la punctul de lucru, a precizat sursa citată.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button