Deținutul care a evadat din Spitalul Bagdasar Arseni a fost prins. Unde se ascundea bărbatul deghizat în medic

11 mai 2022
2335 Afișari
Deținutul care a evadat din Spitalul Bagdasar Arseni a fost prins. Unde se ascundea bărbatul deghizat în medic
Deținutul care a evadat din Spitalul Bagdasar Arseni a fost prins. Unde se ascundea bărbatul deghizat în medic. Sursa foto: Pexels

Deținutul care a evadat din Spitalul Bagdasar Arseni din Sectorul 4 a fost prins tot în Capitală. Bărbatul i-a păcălit pe gardieni după ce s-a îmbrăcat cu un halat de medic și și-a pus o mască chirurgicală pe față.

Deținutul care a evadat din Spitalul Bagdasar Arseni a fost prins

După ce a evadat, autoritățile au dat alerta și au organizat filtre la ieșirile din București. Bărbatul era internat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală și era încarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat definitiv la 23 de ani și 10 luni de închisoare.

Deținutul Adrian Constantin Dincă este închis pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată și este clasat în regim de maximă siguranță. Se afla la spital pentru investigații medicale.

Autoritățile l-au găsit pe bărbat în zona Pieței Matache din Capitală.

În momentul în care un deținut părăsește locul fără escortă autorizată, fapta este considerată evadare și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Bărbatul a evadat deghizat în medic

Autoritățile au deschis o anchetă la Penitenciarul Rahova pentru a afla ce făceau cei doi agenți care trebuiau să nu-l scape din ochi pe deținut.

Conform unor surse judiciare, agenții care-l păzeau pe deținut erau la toaletă în momentul în care acesta a părăsit Spitalul Arseni. Bărbatul s-a îmbrăcat într-un halat de medic și purta mască chirurgicală pe chip.

„În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea Secției 15 și 26 Poliție, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi Secția Urmăriri din cadrul Direcției Generale a Municipiului București, cooperarea cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

La momentul evadării, deținutul era îmbrăcat cu pantaloni scurți de culoare bleumarin, tricou bleumarin, halat alb și mască chirurgicală și purta adidași de culoare neagră cu talpă albă.”, au declarat autoritățile în momentul în care au declanșat alerta.

Cookies