Despre taximetrişti escroci

de:
17 nov. 2010
0 Afișari
Despre taximetrişti escroci

Am o mare problemă cu o anumită categorie de taximetrişti. Cei care, deşi lucrează la o firmă consacrată, te fură pe faţă sau, dacă ai cumva tupeul să le refuzi tarifele umflate cu pompa, te fac cu ou şi cu oţet de parcă le-ai fi furat ceva din buzunar.

Pe ăştia îi întâlneşti cel mai adesea în două locuri: la aeroportul Băneasa şi noaptea, la cluburi. La aeroportul Băneasa, pentru că au foarte des de-a face cu căpşunari veniţi în ţară după o perioadă de absenţă, care nu mai ştiu preţurile de aici sau cum funcţionează piaţa, îţi vor cere 60 sau 70 de lei până la televiziune. O cursă care nu are cum să treacă de 20 lei, în mod normal. Dacă îndrăzneşti să întrebi de aparat, încep să strige în cor (da, în cor, pentru că stau în gaşcă), pe geamurile maşinilor, că eşti zgârcit şi că nu ştii cât costă benzina în România.

La cluburi, sunt cei care profită de faptul că la 3-4 noaptea petrecăreţii nu mai au valoarea banului şi, cel mai adesea, nici chef de a face pe justiţiarii. Aşa că vor cere fără nicio jenă 30 de lei pentru o cursă de cinci minute. Tot aşa, lucrează în gaşcă şi încearcă să te facă să te simţi prost dacă nu le accepţi „tarifele” dând de înţeles că eşti un sărăntoc dacă te tocmeşti pentru câteva zeci de lei.

Există oricând o soluţie ca să scapi de hărţuirile lor: pui mâna pe telefon şi comanzi un taxi de la dispecerat. Aşa nu va avea nimeni tupeul să îţi ceară suprapreţ.

Cookies