Despre oameni și raci. Cum a fost la Taverna Racilor

11 feb. 2022
3062 afișări
Despre oameni și raci. Cum a fost la Taverna Racilor

N-am mâncat niciodată raci. Până ieri, când am mâncat pentru tine la Taverna Racilor, restaurantul cu fructe de mare amplasat pe marginea lacului Herăstrău. Deși are doar două stele pe Trip Advisor și nici pe Google nu stă foarte bine, mi s-a părut totuși o idee bună, mai ales că fiecare apus de Soare pe marginea Herăstrăului e absolut spectaculos.

Despre Taverna Racilor și Fish to Door

N-ai cum să vorbești despre Taverna Racilor sau Fish to Door fără să menționezi proprietarul. E ca și cum aș povesti despre Restaurantul Boala Copiilor fără a-l pomeni pe Luis Stan. De ce? Pentru că Paul, proprietarul, este principalul vector de imagine Taverna Racilor. Paul & Restaurantul Taverna Racilor sunt prezenți și foarte activi pe contul de TikTok, 99% din clipuri constând în filmulețe cu Paul prezentând cele mai noi achiziții în materie de, citez: “fructe dă mare” sau “dă pește dă Marea Neagră”, “dă caracatiță la cel mai bun preț (?!) și cel puțin la fel dă gustoasă ca-n Grecia. O ne-bu-ni-eeee!”. La fel ca Luis Stan, Paul își promovează afacerea și produsele într-un mod deschis, dezinvolt, natural, fără filtre, uneori chiar din portbagajul mașinii, cum făceau bișnițarii de adidași pe vremuri. De ce? Pentru că e 2022 și fiecare proprietar de afacere își poate promova businessul fix cum dorește, unde dorește și când dorește. O fi bine, o fi rău?

Ia spune, băiatu’ meu, îți dau niște Nikeuri?

Interior – Exterior Taverna Racilor

Poziționat în buza Herăstrăului, Taverna Racilor se prezintă cu un interior generos, amenajat drăguț, în stil mediteranean, geamuri mari și curate cu vedere spre lac. Există și terasă, aflată acum în plină expansiune. Se lucrează intens la asta, din câte am văzut. Băile sunt curate și am apreciat foarte mult acest aspect. Ce nu mi-a plăcut neapărat e că se fumează electronic la interior, iar mie unul îmi pute. La propriu și la figurat.

Taverna lui Noe”. Cine merge la Taverna Racilor?

Lume pestriță, de tot felul. Lângă mine era și o masă de bombardieri care vorbeau cu video, pe speaker, cu prietenii (citez: “Să moară sor’mea, uite ce mi-am luat.”), dar și oameni de afaceri, cupluri de tineri sau familii cu copii. Senzația e de Arca lui Noe. Câte două exemplare din fiecare pătură. Doar Noe lipsea.

Meniu și prețuri Restaurant Taverna Racilor

Meniu Taverna Racilor

Am mâncat pentru tine la Taverna Racilor

Fritto Misto (Specialitatea Tavernei) | 49 lei

Raci fierți, cu mărar și usturoi | 45 lei

Caracatiță cu mix de salată | 69 lei

Apă minerală 750 ml | 20 lei

Coș cu pâine | 11 lei

Sosuri x 2 | 12 lei

 

Judecata de Apoi

Fritto Misto (Specialitatea Tavernei) | 49 lei, 450 g

Calamar, creveți, carne de scoică, pește

Savuros! Platoul a venit călduț însoțit de câteva frunze de salată și un sfert de lămâie. O porție de aproape jumătate de kilogram de mix de fructe de mare gustoase pe care am simțit nevoia să le-nting în ceva, deci am mai comandat și două sosuri, niște sweet chilli și un usturoi. 12 lei. Foarte, foarte multă carne de scoici în farfurie, suficient de mulți creveți și calamari, plus o bucată de pește. Cred că era șalău. Foarte bun preparatul, prăjit și sărat cât trebuie, neuleios, foarte mișto. Doar frunzele de rucola au rămas în farfurie, pentru că nu mi se pare potrivită combinația de amărui cu pește. Maybe it’s just me. Oricum, gus-tos! La prețul psihologic de 49 de lei, ar fi fost și culmea să nu fie, nu?

Caracatiță cu mix de salată | 69 lei, 300 g

Preț de Grecia, calitate de Galați. Am dat 69 de lei pe 300 de grame de caracatiță, ce-i drept moale, dar fără absolut nici un fel de gust. Zero barat. O caracatiță fadă, insipidă, de ventuzele căreia nu s-a prins nici o aromă. Oare așa o fi rețeta? Ce ar mai fi de spus despre un preparat fără gust? Probabil nimic. Caracatița de la Taverna Racilor e departe de a fi “o ne-bu-ni-eeeee”, așa cum o lăudată pe rețelele de socializare. Sorry.

Raci fierți, cu mărar și usturoi | 45 lei, 500 g

Racii sunt, fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase chestii pe care le poți mânca prin București. Racii au venit calzi, aproape fierbinți. Timp de 5 minute doar i-am examinat și întors pe toate părțile. Așa e când mănânci pentru prima oară în viață. Și răsucindu-i pe toate fețele am constatat că racii sunt, de fapt, niște doamne însărcinate, pline de ouă pe interiorul cozii.

Nu sunt un tip sclifosit sau gingaș, nici pe departe, dar ca să ajung la carnea de rac a trebuit să trec mai întâi de ouăle lipicioase și a fost așa, cum să zic…m-a strâns în spate. Altfel, carnea de rac mi s-a părut dulceagă, cu textură de crevete și cam atât. Iarăși, nici o nebunie sau ceva WOW. Parcă prea mare chinu’ pentru un vârf de carne.

În toată experiența asta, apusul a fost cam singurul care a făcut toți banii. La fel și servirea. Ospătari amabili, care-ți vorbesc frumos. Contează.

Total Taverna Racilor: 206 lei. Cu mențiunea că în banii ăștia saturi două persoane.

Aș mai mânca la Taverna Racilor?

Sincer, sincer? Nu prea cred. Cel puțin, nu prea curând.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Uite pe unde-am mai mâncat pentru tine:

Cookies