Despre Maine Coon (P)

06 sept. 2022
113 Afișari
Despre Maine Coon (P)
Despre Maine Coon

Dacă îţi doreşti o pisică delicată, prietenoasă, frumoasă şi atentă la tot ce se întâmpla în jurul ei, atunci o pisică din rasa Maine Coon este alegerea cea mai potrivită. Motivul este simplu, pisicile Maine Coon îşi păstrează un anumit grad de independenţă şi nu sunt atât de dependente de proprietarii lor.

Maine Coon – Specificul rasei

Cu toate că de-a lungul vremii au fost generate mai multe teorii despre originile rasei Maine Coon, trebuie să ştii că ea provine din statul Maine, din Statele Unite ale Americii.

Acestea au o personalitate extrem de calmă, au un caracter delicat şi impresionează prin aspectul lor: blană deasă şi de lungime medie, dimensiuni spectaculoase şi culori extrem de plăcute.

În ceea ce priveşte dimensiunile, o femelă Maine Coon poate ajunge să cântărească până la 5 kg, iar un motan poate cântări între 6 şi 8 kg.

Speranţa de viaţă a unei pisici Maine Coon este cuprinsă între 12 şi 15 ani.

Maine Coon – Personalitate

Pisicile din rasa Maine Coon sunt calme, prietenoase, liniştite şi reuşesc să acomodeze şi să interacţioneze bine atât cu alte animale, cât şi cu cei mici. Nu sunt foarte gălăgioase şi nu te vor deranja în timpul nopţii.

În ceea ce priveşte spaţiul de locuit, pisica Maine Coon poate trăi atât în interiorul locuinţelor, cât şi în exteriorul lor. Însă, dacă aceasta îşi va petrece tot timpul în interior, este recomandat să îi pui la dispoziţie suficiente variante prin care să îşi poată consuma energia. Poţi opta pentru jucarii, stâlpi pentru tocitul ghearelor sau trasee pentru alergat. Este important să menţionăm şi faptul că pisicile Maine Coon nu se dau în vânt după înălţimi, prin urmare căsuţele de joacă înalte nu sunt tocmai pe placul lor.

Maine Coon – Îngrijire

Cu toate că blana unei pisici Maine Coon are o dimensiune medie spre lungă, îngrijirea ei nu este chiar atât de dificilă. Maine Coon necesită o toaletare moderată, cu o periere săptămânală. Bineînţeles, ca în cazul altor rase de pisici, atunci când îşi schimba blană, perierea trebuie să se efectueze mai des. Îţi recomandăm să foloseşti o perie cu dinţi lungi.

Dacă perierea este uşoară, spălarea este puţin mai dificilă. Acest lucru este cauzat de stratul superior al blănii, căci acesta este lucios şi rezistent la apă. Bineînţeles, pentru a-ţi uşura munca, o poţi duce la un salon dedicat animăluţelor. De asemenea, mai trebuie să ştii că pisicile care locuiesc în interior nu necesită o spălare frecvenţă.

Un alt lucru important pe care trebuie să îl ai în vedere este legat de dimensiune litierei. Aceasta trebuie suficient de mare încât pisica să se simtă confortabil atunci când o foloseşte, după cum ştii deja, pisicile din rasa Maine Coon au o talie considerabilă.

Maine Coon – Nutriţie

Pisica Maine Coon nu este una pretenţioasă, însă în funcţie de modul în care a fost crescută când a fost pui, poate avea propriile sale preferinţe. Îţi recomandăm să alegi hrană de calitate, nutritivă , care să îi permită o dezvoltare armonioasă. Porţia zilnică variază în funcţie de vârstă, stil de viaţă şi starea de sănătate. Bineînţeles, dacă nu ştii ce tip de hrană să îi oferi, poţi oricând apela la medicul veterinar pentru un sfat avizat.

Acestea sunt doar câteva dintre informațiile de care să ții cont dacă te gândești să adopți o pisică din rasa Maine Coon.

Cookies