Despre dragoste și alți demoni în pandemie. Ce fac pisoii și pisicile pe Tinder în vreme de corona

25 apr. 2021
107 Afișari
Despre dragoste și alți demoni în pandemie. Ce fac pisoii și pisicile pe Tinder în vreme de corona

În ziua de azi, când pandemia bântuie pe stradă după ora 18.00 și mai ales în weekend, pisicuțele și pisoii stau pe telefon dând din coadă, își fac poze frumoase, le pun pe Tinder și apoi dau swipe swipe cu lăbuțele lor pufoase și pernițe moi în cautare de alte pisici cu care să vorbească și, dacă totul merge bine, să iasă din casă, la cafele, vin și bere ori la vreo masă copioasă cu bobiție, cărniță sau cine știe ce specialități vegane imediat ce scăpăm de restricții. Cum ultimele date oficiale spun că nu ar mai fi mult până acolo, conturile cu iz de primăvară își fac aparițiile ca ciupercile după ploaie printre cifre de 0 și 1 pierdute în cabluri de internet și rețele wireless. Da, și pisicile beau, unele mai mult și altele mai puțin, de dragul socializării ori al plăcerii.

Primăvara a venit și odată cu ea pisoii și pisicile au început să stea la pândă, ca orice mâțe veritabile, pe internet, în așteptarea zilelor cu căldură și fără restricții de ieșit pe afară. Pe străzi se simte nevoia tot mai mare de aer liber și toate vietățile ies din găoace la miresme îmbietoare și priveliști care îți încântă ochii, mai departe ori mai aproape de oraș.

Curioase din fire, pisicile vor să umble peste tot, prin parcuri, la terase, muzee, teatru sau film, la munte au la mare, că Doamne ajută, avem unde să ne tot mișcăm fără să părăsim granițele țării în așteptarea pașaportului de vaccinare.

Pandemia a schimbat ideea de dating prin aplicații

În lockdown, având cluburile, birourile și parcurile închise, pisicile (indiferent de sex) au rămas singure în case, cuplate sau nu, în așteptarea ridicării măsurilor. Teribil de cele care au fost nevoite să petreacă pandemia singure, între patru pereți, alături de căței, plante sau propriile gânduri, departe de familie ori prieteni. În schimb, după ce nebunia s-a mai calmat, aplicațiile de dating, precum Tinder sau Facebook Dating au ajuns să fie puținele moduri prin care mai poți cunoaște fețe noi cu care să schimbi o vorbă, o glumă sau o poveste amuzantă în haosul viitorului devenit prezent prea devreme pentru mulți.

Dacă înainte de pandemie Tinder era o aplicație blamată și considerată locul de întâlnire al pisicilor ce vor doar aventuri de-o noapte (ONS-uri sau One Night Standuri), în prezent a devenit singurul loc unde animaluțele singure (sau nu) au o șansă să găsească alte suflete aflate în aceeași situație, în speranța unor rendez-vous-uri voiase care să trezească din nou pofta de joacă. Pe străzi sau în metrou nu mai poți cunoaște pe cineva, fiind mereu nevoit să păstrezi distanța socială, iar micile flinguri de birou au dispărut de mult. Mai mult, cu măștile pe față nimeni nu mai zâmbește (chiar dacă totuși o face) și astfel de povești de dragoste par de mult uitate, posibile doar în filme.

Și totuși ce se întâmplă pe Tinder?

În teorie, pe Tinder bărbații caută sex nebun și fără obligații, iar femeile vor bărbatul perfect și sfârșitul unui șir de relații (am facut si rimă). Și totuși, lucrurile nu sunt de multe ori ceea ce par și câte conturi de Tinder tot atât de multe motive pentru care pisicile apasă iconița aplicației pe telefoanele lor și pleacă în marea căutare bazată pe algoritmi și like-uri reciproce.

Cu așteptări de cel mult o bere sau o plimbare în parc, ori cu vise de suflete pereche, prietenii la cataramă sau chiar căsătorii, fiecare își face zilele astea un cont de Tinder, uneori în glumă, alteori în serios, poate doar să iasă din monotonia propriei vieți ori să împartă un bilet de tren ori un drum cu mașina la munte sau la mare pentru două trei zile de evadare.

Cu multe atenționări în descrieri și emoticoane care să spună totul în puțin, felinele încearcă să atragă atenția cum pot prin poze cât mai reușite sau nu (la modul ironic), întru o match-uire cât mai interesantă și bazată pe cât mai multe lucruri în comun.

Testele de personalitate și zodiile fac și ele de multe ori diferența printre motanii sau pisicuțele de pe internet și fiecare are propriile reguli ale jocului și povești și lecții învățate în trecut, care vin, de cele mai multe ori, ca o șhaorma mare, cu de toate, la pachet. Și totuși, toți încearcă sau păstrează în interior alte gânduri ori planuri de viitor, mereu visând la fercire ca fiercare dintre noi.

Cum își pierd pisicile timpul pe aplicații

Ghemotoace de blană, de toate formele, mărimile și vârstele în căutare de altceva, un gând, o idee sau o privire care să le facă să tresară din mustăți pentru a se simți puțin mai împlinite sau împăcate că măcar au încercat și asta în drumul lor prin viață.

De cele mai multe ori, potrivirile din Tinder se pierd în neant. Primul pas și poate cel mai important ține de două trei vorbe care pot duce la sfârșitul unei conversații înainte de a o începe sau invers, la o întâlnire în oraș în câteva zile. Recent, carnetul de sănătate a devenit de multe ori un „must” și vaccinarea începe să facă diferența în descrieri. Teama de virus și lipsa interacțiunii sociale din ultimele luni a ajuns de multe ori să ne sălbăticească și să ne facă să fim mai reticenți la a întâlni alte feline străine.

Pisicile sunt, după cum știm, de două feluri, domestice și sălbatice, fiecare cu câteva asemănări și deosebiri. Pe Tinder, situația este de multe ori la fel. În timp ce pisicile domestice își caută un motan domestic, pentru a plăti amândoi rate la o cușcă, există și pisici sălbatice care vor parteneri pe măsură, mai interesanți și palpitanți. Diferența o face fiecare, în funcție de dorințele și personalitatea pe care o are. Atenție, această aplicație ar trebui să vină de multe ori cu o avertizare: Se poate lăsa cu întâlniri și oameni incredibili, însă, în același timp, cu inimi frânte sau relații nereușite care te pot da înapoi. Folosește Tinder într-un mod inteligent și sincer în ceea ce îți dorești și aștepți.

Pisici în căutarea fericirii prin telefon

Depinde de fiecare pisoi și pisică în parte ce vrea să facă, ce caută și așteaptă să primească dintr-o astfel de aplicație. Și totuși, în condiții de pandemie, rămâne unul din puținele locuri unde animaluțele se mai pot cunoaște și discuta și, dacă totul merge bine, pot bea un vin, o bere sau împărți o masă în oraș. Și toți vrem să fim fericiți și mulțumiți de noi. Și mai vrem încă ceva, să rămânem mereu noi, dar să nu fim totuși singuri.

„…faceți-o să asculte muzică, umpleți casa cu flori, puneți păsările să cânte, duceți-o să vadă apusul de soare pe malul mării, dăruiți-i tot ce-ar putea-o face fericită. Nu-i pe lume leac care să tămăduiască ceea ce nu tămăduiește fericirea.”, spunea Marquez în Despre dragoste și alți demoni, iar Tinder pare să fie de multe ori o loterie a emoțiilor, gândurilor și sentimentelor într-un amalgam al lumii moderne schimbate brusc de pandemie.

Cookies