ȘTIRI

Despre „Demolarea Bucureştiului”, cu Andrei Popescu de la IdeiUrbane.ro, joi, la Palatul Suţu

Demolarea face parte din dezvoltarea Bucureştiului, adesea această acţiune fiind prost aplicată şi greşit înţeleasă. În cadrul conferinţei voi încerca să abordez subiectul demolării succesive a Bucureştiilor, aşa cum s-a realizat în diferite epoci, punând accentul pe elementele care au definit un mod de dezvoltare a oraşului. În cele din urmă voi încerca să fac o legătură între construcţiile Bucureştiului şi locuitorii săi, în special modul în care relaţionează aceştia cu actualul mediu construit, anunta arhitectul Andrei Popescu.

Andrei Popescu absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – Facultatea de urbanism. Pe lângă încercările de a-şi exercita în mod corect profesia de urbanist, în 2009 a început publicarea unor propuneri de urbanism pe blogul Idei Urbane. El este cel care a reconstituit digital turnul de lângă mânăstirea Colţea, despre care B365.ro a povestit aici.

Blogul a devenit astfel un mijloc de a-şi face publice ideile despre dezvoltarea Bucureştiului şi analizele despre zone sau proiecte existente. Prin aceste propuneri virtuale a început să descopăre zone ale Bucureştiului, să se documenteze despre evoluţia oraşului şi despre ce ar putea însemna o dezvoltare strategică actuală

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.

Următoarele conferinţe de joi:

Joi 28 august 2014, ora 19:00
Ce este un lider? cu Adrian Majuru

Joi 4 septembrie 2014, ora 19:00
Carol Popp de Szathmári – Viaţa şi opera II cu Emanuel Bădescu

Joi 11 septembrie 2014, 0ra 19:00
Povestiri despre Calea Victoriei cu Constantin Bălăceanu-Stolnici


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button