BAZAR

Despre „Carmen”, „Rigoletto” şi „Spărgătorul de nuci”, cu dirijorul Tiberiu Soare

 Seria a doua a conferinţelor “Pentru ce mergem la Operă?” va debuta cu una dintre cele mai cunoscute opere din repertoriul internaţional : “Carmen”. Aşadar, joi, 11 octombrie (19.30) va avea loc prima conferinţă-eveniment intitulată  “Magie, libertate şi moarte”  în opera “Carmen” (Georges Bizet), moderatăde dirijorul Tiberiu Soare, unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie.

 

În opera “Carmen”, moartea este privită în ochi, ca de la egal la egal. Unul dintre simbolurile centrale ale operei este floarea, instrument al magiei, al vrăjii, indispensabil în seducerea victimei. Atmosfera intensă şi dramatismul poveştii sunt construite prin prezenţa toreadorilor, a femeii puternice şi frumoase care naşte rivalităţi şi a spectacolului de ”, a declarat Tiberiu Soare.

 

Până la sfârşitul anului 2012, următoarele conferinţe interactive vor aborda opera “Rigoletto” de Giuseppe Verdi (15 noiembrie) şi  baletul “Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski (6 decembrie).

Preţul unui bilet la conferinţele interactive este de 15 lei, respectiv 10 lei pentru studenţi şi pensionari. Acestea pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sau       on-line de pe site-ul oficial al instituţiei.

                             


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button