Despăgubiri record de 65 de milioane de euro pentru un nepot al lui Gigi Becali

de:
02 iul. 2013
1 Afișari
Despăgubiri record de 65 de milioane de euro pentru un nepot al lui Gigi Becali

Luni, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a anuntat ca instantele au obligat-o sa elibereze un titlu de despagubire in valoare de aproape 300.000.000 de lei, insemnand peste 65 de milioane de euro. Surse din ANRP au declarat, totodata, ca beneficiarul ar fi un nepot al lui Gigi Becali, fara sa-I indice exact. Acesta se adresese judecatorilor pentru a reintra in posesia unui teren de 21 de hectare, pe care il avea in Voluntari, si de care fusese expropiat. Astfel, directorul ANRP, George Baesu, a aratat ca plata se va face in transe egale, pe o perioada de cinci ani.

Conform Cancan, ar fi vorba despre Vasile Geambazi, un nepot de 32 de ani al latifundiarului încarcerat din Pipera. Lui Geambazi, unchiul sau i-a lasat cele mai importante afaceri ale familiei. Impreuna cu tatal lui, Constantin Geambazi, Vasile detine 93% din clubul Steaua. Absolvent al unei universitati private, Geambazi Jr. administreaza si firma Arcom (in portofoliul careia se afla multe dintre terenurile latifundiarului).

Becali l-a pus pe Geambazi sa conduca si cea mai mare sera din Europa pe care Becali o detine la Popesti-Leordeni. La momentul la care a devenit proprietarul serelor, Becali declara: “Am de gand sa investesc 20 de milioane de euro. De sere se va ocupa nepotul meu, Vasi! Eu doar i-am dat banii!

In urma cu cativa ani, presa scria ca, dupa ce si-a cumparat un Rolls Royce, Becali i-a facut cadou vechea sa limuzina, Maybach, chiar lui Geambazi Jr. – „Vasi”, cum il alinta omul de afaceri. Nepotul lui Gigi este un adevarat colectionar de masini de lux, el detinand, printre altele, si un Maserati, cu care, la un moment dat, a avut un accident in Pipera.

Cookies