LA MINE-N CARTIER

Despăgubiri pentru victimele incendiului din cartierul bucureştean 23 august. VEZI SUMELE ALOCATE

Consiliul Local Sector 3 a aprobat, marţi, acordarea de despăgubiri bucureştenilor ale căror case au fost distruse de flăcări în incendiul violent produs în cartierul 23 august din Sectorul 3 al Capitalei. 

Victimele – respectiv 31 de adulţi şi 13 copii vor primi ajutoare financiare în sumă totală de 159.773 de lei, reprezentând un procent de 30% din pagubele totale estimate. 

„Banii vor putea fi ridicaţi de la sediul instituţiei noastre începând de vineri, 24 august 2012. Dosarele au fost deja întocmite, fiind vorba de şase familii beneficiare de ajutoare de urgenţă. Despăgubirile acoperă, în medie, 30% din valoarea pagubelor”, a declarat pentru B365.ro Florin Ştefan Vasile, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3. 

Conform sursei citate, beneficiarii despăgubirilor vor primi următoarele sume: 

– Arsene Vasile: 7.630 lei

– Păun Elena: 12.566 lei

– Baraitan Livia: 59.128 lei

– Gaman Livia: 45.778 lei

– Ciobănaşu Simona: 25.759 lei

– Fulgescu Cristian: 8.912 lei. 

Potrivit raportului întocmit de expertul tehnic atestat de Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului (MLPAT), valoarea totală a pagubelor produse de incendiu se ridică la 335.490,7 lei.

În timpul intervenţiei efectuate pentru stingerea incendiului, misiunea echipajelor ISU a fost îngreunată de faptul că acoperişurile locuinţelor erau acoperite cu lemn şi carton, iar focul se extindea cu repeziciune. În plus, pompierii au rămas fără apă într-o zonă în care nu există hidranţi. A fost nevoie de opt autospeciale pentru a stinge flăcările care au atins înălţimi şi de şase metri. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button