ARHIVA B365

Despăgubiri cerute de la Consiliul General București, pentru o construcție neaprobată

Planul Urbanistic Zonal – Str. Piata Lahovari 8 prevedea construirea unui bloc de 23 de metri, in fata unei case vechi, parter si etaj, si la trei metri de curtea Casei Oamenilor de Stiinta. Cladirea veche ar fi urmat sa fie consolidata, iar cladirea noua ar fi avut trei nivele in subteran, demisol, parter si patru etaje, adapostind locuinte, hotel, birouri, comert si cazinou. Proprietarul este firma Falcon Consulting, iar proiectant este Facultatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu.

Investitorii au dat in judecata Consiliul General al muncicipiului Bucuresti, cerand instantei sa oblige institutia sa le aprobe constructia si plata unor despagubiri de 1,7 milioane de euro, informeaza Hotnews. Proiectul a fost de mai multe ori pe ordinea de zi a Consiliului General  (in sedintele din  28.04.2011, 30.06.2011, 28.11.2011 si 30.01.2012), dar alesii locali l-au respins de fiecare data.

Inaltimea maxima permisa in zona este de 13 metri, in zona fiind patru cladiri monument. La vremea respectiva, arhitectii si societatea civila s-au impotrivit adoptarii acestui proiect deoarece sustineau ca ar distruge aspectul Pietei Lahovari, zona protejata.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button