BAZAR

Design de interior – Idei de organizarea spațiului în casă

Chiar dacă locuiești într-un apartament mic sau o casă în care nu ai mult spațiu, cu puțină pricepere, dibăcie și minim de efort, poți obține o locuință odihnitoare și confortabilă. Orice spațiu care este redus poate fi transformat într-unul mai relaxant, dacă se evită aglomerarea cu diferite piese de mobilier. Spațiul de depozitare poate fi o problemă în camerele mici, dar dacă se utilizează în mod eficient se poate scăpa de acest stres.

Anumite detalii arhitecturale se pot transforma în piese de mobilier

Pentru a beneficia de mai mult spațiu poți folosi sisteme de rafturi până în tavan, sau poți amplasa anumite etajere pe perete la înălțime. De asemenea, deasupra dulapurilor din anumite camere ai posibilitatea de a amplasa construcții din lemn de forma unor cutii, în care poți depozita haine de sezon sau alte lucruri groase, voluminoase. Ideea este de a folosi eficient acest spațiu destul de mare care este deasupra dulapurilor până în tavan.

Folosirea eficientă a spațiului de sub scara interioară a casei

Dacă ai mult spațiu sub scara din casă, care este amplasată de obicei aproape de intrare, poți construi un sistem de rafturi în trepte care să reprezinte o soluție viabilă de depozitare a multor lucruri din casă. Golul de sub scara interioară este perfect pentru amenajarea unei garderobe sau a unui dressing de haine.

Sub scară pot fi rafturi pentru încălțăminte sau dulapuri cu sertare pentru a ține diverse lucruri care te pot deranja dacă sunt ținute la întâmplare prin casă. De asemenea, acest spațiu poate fi transformat într-o bibliotecă sau într-un spațiu închis cu ușă ca o debara. O idee este să ții chiar și mașina de spălat rufe în acea zonă pentru a nu mai fi la vedere în baie sau în bucătărie. Pentru aceasta trebuie să faci câteva mici schimbări în ceea ce privește rețeaua de apă și de canalizare, necesare pentru montarea mașinii de spălat. Acest lucru este destul de ușor de realizat dacă baia de serviciu este destul de aproape de scara interioară. Spațiul de sub scară poate fi folosit foarte eficient, poate fi și mai funcțional dacă ai și o sursă de lumină în acea zonă.

Cu ajutorul unui meșter priceput poți modifica puțin structura scării din casă și astfel poți folosi eficient spațiul liber de sub trepte, astfel încât să ai un sistem interesant de sertare, în care să pui diferite lucruri – încălțări, accesorii și haine. Atunci când ai puțin spațiu în casă, merită efortul și investiția să faci o astfel de schimbare. De asemenea, într-o scară interioară care este din lemn poți construi sertare din lemn care să fie amplasate chiar în treptele acesteia.

Amenajarea simplă a balconului

 

Mobilierul pentru bacon trebuie să fie ales cu atenție pentru a economisi spațiul din acest spațiu destul de mic. Mobilierul trebuie să fie multifuncțional și atractiv. Poți folosi piese de mobilier cu design redus, extrem de practice și funcționale:

  • O masă pliabilă, mobilă, care se poate strânge și muta ușor. Există și mese pliabile care se pot prinde de balustrada balconului. De asemenea, sunt și scaune pliabile, confortabile.

  • În balcon pot fi puse decorațiuni interesante, practice, care au un design modern, în culori vii.

  • Un colțar din lemn cu perne îți oferă posibilitatea de a sta comod în balcon.

  • Ghivecele cu flori sunt o alegere bună, mai ales dacă se pot prinde de balustrada balconului. Gențile pentru flori sau alte ghivece speciale care se pot agăța de balustradă și care au un design deosebit sunt potrivite pentru acest spațiu mic al casei.

Dacă ești în căutarea unor rafturi pentru balcon sau garaj ar trebui să iei în considerare avantajele oferite de alegerea unor rafturi metalice. După cum se știe metalul este un material robust și are și un aspect modern. Poți alege dintr-o gamă largă de rafturi metalice pe RafturiOnline.ro care sunt foarte rezistente, practice, ușor de întreținut. Metalul este practic pentru orice fel de interior, este durabil în timp. Un raft din metal este stabil, potrivit pentru a ține pe el și lucruri mai grele, sau care ar putea fi instabile. Deși s-ar putea crede la prima vedere că un astfel de raft din metal este greu, în realitate este destul de ușor de mutat, nu este foarte greu de ridicat.

Dacă și tu, ca majoritatea oamenilor, te gândești la costuri când vine vorba de a apela la serviciile unui designer de interior, ar trebui să ții cont de faptul că uneori merită anumite invesiții pentru a avea o atmosferă plăcută în casa ta. Un specialist în amenajări interioare te poate sfătui cum să-ți decorezi și să-ți mobilezi cu bun gust locuința și în plus ai avantajul că nu pierzi timp și nici nu vei face cheltuieli fără rost.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button