Deși a plătit 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi, Primăria Capitalei nu-l poate amenaja. Care este motivul

09 feb. 2022
249 Afișari
Deși a plătit 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi, Primăria Capitalei nu-l poate amenaja. Care este motivul
Deși a plătit 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi, Primăria Capitalei nu-l poate amenaja. Care este motivul. Sursă foto: Grup Facebook/ Sector 2 - Informaţii şi dezbateri

Aproximativ 50 de milioane de euro a plătit PMB pentru răscumpărarea spațiului verde din Parcul Verdi, dar cu toate acestea, lucrările de amenajare nu pot începe.

Primăria Capitalei nu poate amenaja Parcul Verdi

Din ce cauză nu poate începe Primăria Municipiului București amenajarea parcului, deși a plătit 50 de milioane de euro pentru răscumpărarea spațiului verde? În cartea funciară scrie negru pe alb că în Parcul Verdi încă mai sunt „ipoteci legale în favoarea vânzătorilor”, potrivit unui răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

După ce în septembrie 2019, terenurile au fost plătite integral, notarul unde a fost parafată tranzacția trebuia să se ocupe de radierea ipotecilor, au declarat reprezentanții PMB. Cu toate acestea, procedura nu a fost finalizată nici până în acest moment. Spațiul verde nu arată deloc bine.

«Potrivit mențiunilor cuprinse în CU, în cartea funciară a celor 7 terenuri ce formează ”Parcul Verdi” sunt înscrise sarcini, respectiv ”ipoteci legale în favoarea vânzătorilor până la momentul achitării integrale a sumelor datorate», declară PMB, potrivit sursei citate.

PMB nu poate obține autorizația de construire

Astfel, dacă este notări nu sunt ridicate, Primăria Municipiului București nu poate obține autorizația de construire necesară pentru amenajarea parcului.

În octombrie 2021, PMB i-a cerut notarului care a parafat tranzacția să rezolve situația. În luna noiembrie 2021, notarul a răspuns că a început treaba, iar deja o parte din vânzători se prezentaseră „pentru semnarea declarațiilor prin care se confirmă încasarea integrală a prețurilor și radierea ipotecilor înscrise în Cartea Funciară în favoarea lor”, dar mai avea de așteptat câteva persoane care să se prezinte pentru semnare. Potrivit datelor transmise de Primăria Capitalei, situația nu a fost soluționată nici până acum.

În septembrie 2019 a fost plătită ultima rată pentru terenurile care formează Parcul Verdi din Sectorul 2 al Capitalei.

Pe 6 septembrie 2018, Consiliul General al Municipiului București a dat undă verde pentru achiziționarea terenului pe care se află Parcul Verdi.

Întregul articol despre Parcul Verdi care încă nu poate fi amenajat de Primăria Capitalei, poate fi citit pe HotNews.ro.

Cookies