Pictură 3D pe asfalt în Centrul Bucureştiului FOTO

de:
18 sept. 2011
8 Afișari
Pictură 3D pe asfalt în Centrul Bucureştiului FOTO

Artistul care a uimit întreaga lume cu desenele sale 3D a ajuns şi la Bucureşti. Manfred Stader a realizat o pictură având dimensiunile de 3 pe 5 metri. Desenul înfăţişează o groapă traversată de o bârnă pe care se află mai multe alimente, în planul adâncimii putând fi văzute reflexiile unei ape de un albastru marin.

Lucrarea este amplasată la intersecţia dintre bulevardul Regina Maria şi bulevardul Libertăţii, în faţa rondului Coşbuc.

Manfred Stader a studiat la şcoala de artă din Frankfurt şi a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi artişti de pictură stradală. Manfred Stader şi-a „expus” lucrările în peste 50 de ţări. Succesul său stă chiar în spatele tehnicii pe care o foloseşte, care îmbină culorile şi umbrele pentru a crea impresia de tridimensionalitate.

Invitat din Germania lui natala de lantul de magazine PROFI pentru a face mai bogat patrimoniul artistic al capitalei, Stader a imaginat groapa pentru Bucuresteni, a produs-o, a adus-o si a instalat-o acolo unde toata lumea poate sa o vada, la intersectia dintre bulevardul Regina Maria si Bulevardul Libertatii, la rondul de la Cosbuc, langa Palatul Parlamentului.

“Pictura masoara 3 x 5 m si este un simbol al optimismului caci reprezinta o groapa traversata de o barna presarata cu bunatati,” a declarat pictorul Manfred Stader, autorul lucrarii. “Oricat de mari ar fi pericolele, cei care cred in ei insisi, nu se sperie si isi asuma riscul de a trece peste piedici vor fi rasplatiti pe masura.

Primarul sectorului 4, Cristian Popesscu Piedone, a traversat şi el groapa virtuală şi a promis că îl va chema pe artist să decoreze viitorul Orăşel al Copiilor.

Cookies