“Desculți prin Dumbravă”, un weekend eveniment în satul urban de lângă București

16 mai 2023
2430 Afișari
“Desculți prin Dumbravă”, un weekend eveniment în satul urban de lângă București
“Desculți prin Dumbravă”, un weekend eveniment în satul urban de lângă București | Sursa foto: Dumbrava Vlăsiei

“Desculți prin Dumbravă” înseamnă muzică live și muzică bună. Seri cu concerte pur și simplu unice. Apoi ceva uluitor: sculpturi din sticlă expuse în iarbă.  Iar diminețile, uitasem : câțiva specialiști conduc ateliere pop-up despre cum să îți faci și mai ales cu ce să îți faci o gradină senzorială sau una care să te hrănească. Va fi oricum și de papa. Un picnic în afara Bucureștiului.

De ce simțim nevoia să evadăm într-un loc precum Dumbrava Vlăsiei

București e un oraș minunat, dar destul de complicat. Vibrează plin de viață, dar și urlă la tine, frustrat și nervos. Paradoxul e profund: poate fi sufocant și asurzitor la două străzi depărtare de un colț liniștit. Poate fi armonios architectural la doi pași de o improvizație chicioasă în chip de chioșc.

Ajungi acasă gâfâind epuizat și ți se face dor de altceva. De un loc în care să simți că respiri și că trăiești alături de oameni, împreună cu ei și altfel decât în încruntarea din coada de la cele trei spre cinci semafoare pe care le prinzi no matter what.

Și paradoxul merge mai departe. Ultimii ani sunt ai exodului dinspre București spre zona metropolitană. Sunt zeci de mii de bucureșteni care au fugit în împrejurimile Bucureștiului, orașul de care nu vor să se desprindă complet, dar în care le-a devenit complicat să trăiască.

Satul urban în care poți să te bucuri că trăiești la doi pași de București

Dumbrava Vlăsiei e o astfel de destinație. E, dacă vrei, un sat urban la doi pași de oraș, într-unul dintre puținele locuri din împrejurimile Bucureștiului în care te mai poți pomeni cu fazani în curte, căprioare care se aventurează dincolo de pădure și lebede care decid să rămână cu tine peste iarnă. Pur și simplu, nu mai pleacă în țările calde, le place și lor prea mult aici..

E o așezare sistematizată, cu plan urbanistic bine definit, cu infrastructură exact ca în oraș și cu mai multe căi de acces, esențiale pentru oricine vrea să trăiască simultan și în București, și în afara lui.

În Dumbravă e în plină dezvoltare o comunitate în care oamenii trăiesc alături în armonie, dar fără să se încurce unii pe alții. Își iubesc și respectă refugiul și, periodic, primesc oaspeți cu brațele deschise.

O comunitate care se deschide către București și lume în weekendul 19-21 mai și  care ne invită să ne bucurăm, de această oază cu pajiști, pădure și parcuri și cu un ritm al vieții care îți dă voie să respiri.

“Desculți prin Dumbravă” este un weekend al experiențelor pe care vrei să le retrăiești, pentru că, în sfârșit, îți vei fi regăsit ritmul firesc al unei existenței simple, în armonie cu natura și cu oamenii din jur.

Desculți prin Dumbravă
Un weekend al experiențelor pe care vrei să le retrăiești”

Detalii găsiți pe dumbravavlăsiei.ro

Restul vă aparține.🌞

Articol susținut de Dumbrava Vlăsiei

Cookies