Desculț și în pijamale, un pici de 4 ani s-a urcat la volan și-a dat o tură cu mașina mamei prin cartier 

02 mai 2022
70272 Afișari
Desculț și în pijamale, un pici de 4 ani s-a urcat la volan și-a dat o tură cu mașina mamei prin cartier 
Desculț și în pijamale, un pici de 4 ani s-a urcat la volan și-a dat o tură cu mașina mamei prin cartier | Sursa foto: Instagram/Poliția din Utrecht

Ideea în sine e, în egală măsură, și simpatică, și neverosimilă: cum adică s-a urcat la volan și a pornit cu mașina la plimbare un pici de 4 ani? Cum? Desigur, încetează să fie simpatică atunci când te gândești la toate cele care se se pot întâmpla pe drum și, normal, unde și cum se oprește o mașină condusă de un țânc. Sau, mai exact. în CE se oprește.

Dar, să o luăm cu începutul. Acțiunea se petrece în Olanda, la Utrecht, unde…

Un băiețel de 4 ani a luat cheile de la mașina mamei, s-a urcat la volan și-a pornit

Într-o zi din dimineața acestui weekend, băiețelul acesta de patru ani s-a trezit cu noaptea în cap, a luat cheile de la mașina mamei (tata era la serviciu, cu mașina lui cu tot), s-a urcat la volan și-a pornit să dea o tură prin cartier. A pornit așa cum s-a trezit: în pijamale și-n picioarele goale. 

Nu s-a întâlnit cu nimeni pe drum până în momentul în care i-au apărut în cale niște mașini parcate pe care nu s-a priceput să le ocolească, așa că s-a oprit în ele.

După aceea, s-a dat jos din mașină și a început să umble pe stradă, ușor buimac, dar nu foarte tare. Acesta a fost momentul în care Poliția a prins de veste, pentru că trecătorii care au văzut un copil care umblă pe străzi desculț și în pijamale au alertat autoritățile.

După ce polițiștii au fost chemați să îl ia de pe străzi, a mai apărut o notificare: undeva în apropiere este o mașină abandonată, care părea să fi lovit două autoturisme parcate.  Era vorba, după cum bănuiți, de despre mașina mamei băiețelului.

„Alo, mama? Vrruuum, vrruuum!”

Polițiștii au sunat-o pe mamă, i-au spus că l-au găsit pe băiețel și că i-au găsit și mașina într-un loc și într-o situație bizare. Dar abia când i-au dat și băiețelului telefonul, să vorbească și el cu mama,. și-au dat seama ce s-a întâmplat, de fapt. 

Când piciul a auzit vocea mamei la telefon, a început să mimeze șofatul și să dea din mâini de parcă ar fi întors volanul. Atunci și-au dat seama că băiețelul a condus mașina oprită în alte mașini parcate.

Și aventura nu s-a oprit aici. Băiețelul a fost dus la secția de poliție, unde a primit niște ciocolată caldă și un ursuleț de pluș, până a ajuns mama lui să îl ia.

După, a urmat un fel de reconstituire: s-au dus cu toții la locul accidentului, unde piciul a  fost întrebat dacă poate arăta cum funcționează mașina. Copilul n-a avut nicio problemă cu asta: a deschis mașina cu cheia, a pus cheia în contact și și-a mutat piciorul pe pedalele de ambreiaj și de accelerație în exact ordinea care trebuie.

Din fericire, nimeni n-a fost rănit în toată această aventură a unui pici de 4 ani pasionat de mașini. Și probabil că mama a găsit deja o ascunzătoare perfectă pentru cheile mașinii.

„Noul Verstappen” la volan

Polițiștii din Utrecht au povestit întâmplarea pe pagina de Instagram a instituției, unde l-au numit pe pici „noul Max Verstappen” – știți voi, pilotul olandez de Formula 1, campionul mondial

 

Cookies