Descoperiri incredibile făcute de Corpul de control al lui Nicușor Dan. Fostul director de la Consolidări, angajat de administrația Firea, avea o condamnare penală

03 nov. 2021
571 Afișari
Descoperiri incredibile făcute de Corpul de control al lui Nicușor Dan. Fostul director de la Consolidări, angajat de administrația Firea, avea o condamnare penală

Corpului de control al lui Nicușor Dan a făcut, după cum pormisese edilul, o serie de controale amănunțilte în companiile municipale dezvoltate de fosta administrație. Așa s-a descoperit că fostul director de la Administrației Consolidări, angajat de Gabriela Firea, avea o condamnare penală de care nu se știa pentru că nu a depus un cazier judiciar la dosar atunci când a fost angajat.

O serie de informații inedite, prezentate de Hotnews, care a intrat în posesia Raportului Corpului de Control al primarului Nicușor Dan arată că Marius Coaje, fostul director adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu risc seismic, a fost angajat de administrația condusă de Gabriela Firea fără respectarea legii în vigoare.

Descoperiri importante al Corpului de Control al primarului Nicușor Dan

Astfel, documentul demonstrează că, la concursul organizat de instituția respectivă pentru ocuparea postului, Marius Coaje a declarat pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcția pentru care candidează. Cu toate acestea, se pare că există o condamnare pentru săvârșirea unei fapte penale. Mai mult, a fost angajat fără depunerea cazierului judiciar, scrie Hotnews.ro.

Acum, salariul plătit acestuia trebuie recuperat, iar cazul a fost înaintat procurorilor. De asemenea, raportul mai arată achiziții publice făcute fără respectarea legii și chiar lucrări fără autorizație la o clădire istorică de pe Calea Victoriei.

”Organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea postului vacant de Director Adjunct al AMCCRS s-a efectuat cu nerespectarea condițiilor generale din anunțul de concurs și a prevederilor legale în vigoare. (…)
Din verificarea documentelor existente la dosarul de concurs al domnului Coaje Valentin-Marius, s-a constatat lipsa cazierului judiciar, document necesar pentru înscrierea la concurs și care atestă faptul că un candidat nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcția pe care candidează”, arată raportul intrat în posesia publicației citate mai sus.

De asemenea, se mai rată că o comisie de concurs nu a verificat completarea dosarului de concurs cu originalul cazierului judiciar, cel mai târziu până la data desfășurării primei probe a concursului, așa cum domnul Coaje Valentin-Marius s-a angajat prin declarația pe propria răspundere dată la înscriere, se mai arată în raport.

Marius Coaje avea de fapt o condamnare și nu putea ocupa funcția respectivă

Verificările făcute de inspectori arată că Marius Coaje ar avea deja o condamnare cu suspendare.

”Din studierea portalului instanțelor de judecată, rezultă că domnul Coaje Valentin-Marius are o condamnare cu suspendare în dosarul nr. 4700/281/2016 înregistrat pe rolul Judecătoriei Ploiești. Conform Hotărârii nr. 950/2020 din data de 01.07.2020, pronunțată de Judecătoria Ploiești în dosarul nr. 7933/281/2020 înregistrat la data de 07.05.2020, instanța a respins ca neîntemeiată cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Coaje Valentin-Marius, ceea ce înseamnă că a existat o condamnare pentru săvârșirea unei fapte penale și implicit mențiune în cazierul judiciar al acestuia, mai arată descoperirile.

Practic, concluzia arată că Marius Coaje a fost angajat cu nerespectarea prevederilor legale, iar salariul plătit de instituție pe perioada în care acesta a fost angajat este considerat prejudiciu. Conform declarației de avere, în perioada iunie-dec 2019 a încasat de la AMCCRS circa 65.368 lei.

Marius Coaje nu a dorit să comenteze cele descoperite de Corpul de Control al Primarului și a transmis doar că ”este o anchetă în curs și nu am voie să vorbesc. Am încredere în justiția din România și aștept să văd ce vor dispune organele abilitate”.

Reacția Gabrielei Firea

Drept răspuns, Gabriela Firea a declarat că aceste descoperiri făcute de Corpul de Control sunt doar o încercare a actualei administrații de a-și acoperi neputința și neprofesionalismul, „o perdea de fum pentru a acoperi faptul că timp de un an nu s-a făcut nimic în acest domeniu”.

„Activitatea Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a trecut prin controale ale organismelor abilitate și nu s-au constatat încălcări ale legii. Din contra, există un audit de performanță al Curții de Conturi a României, un control care a durat mai mult de un an, care apreciază activitatea PMB și a Administrației în domeniul consolidărilor. Și nu a fost singurul control. Vorbim de refacerea unor monumente istorice, au fost nenumărate controale ale tuturor organismelor abilitate – ISC, Inspecția Muncii, Poliția Locală, Direcția de Cultură a Municipiului București, de mai multe ori pe an!

Consider că este vorba doar de o încercare a actualei administrații de a își acoperi neputința și neprofesionalismul. O perdea de fum pentru a acoperi faptul că timp de un an nu s-a făcut nimic în acest domeniu. Raportul a fost făcut în martie, așa scrie în presă. Cât de convenabil să îl prezinți acum, când ar trebui să îți faci bilanțul la un an!”, a transmis Firea într-un răspuns pentru Hotnews.

Cookies