Descoperirea lumii, acasa si la scoala @ Muzeul Copilariei

de:
04 sept. 2012
1 Afișari
Descoperirea lumii, acasa si la scoala @ Muzeul Copilariei

Se spune ca, inca din prima zi de viata, incepem sa murim cate putin. E posibil, dar in copilarie, curiozitatea este cea care salveaza. Din aceasta perspectiva, cei care hranesc foamea de descoperiri a copilului sunt parintii si scoala mica. In acest fel, ei devin responsabili de performantele viitorului adult si totodata, mult mai important, de pastrarea pe perioade cat mai lungi a starii proaspete de interogatie.

Soarece de sat, soarece de oras sau de biblioteca, copiii invata pretutindeni prin aceleasi mijloace, prin observatie, imitatie, intrebare si raspuns, intr-un cuvant, prin comunicare permanenta.

Despre felul in care lumea este descoperita celor mici, sau cum se dezvaluie misterele ei mereu de la inceput, se pot spune nenumarate povesti. O parte dintre ele pot fi cunoscute in aceasta a patra expozitie temporara din proiectul european „Copilaria. Ramasite si Patrimoniu”.

 

Expozitia Descoperirea lumii, acasa şi la şcoala va putea fi vizitata pana pe 14 octombrie 2012, de marti pana duminica, intre orele 10.00 – 18.00.

Intrarea este libera.

 

Co-organizatori: Muzeul National al Taranului Roman, Asociatia Artees, Muzeul Lebork, Institutul Cultural Roman

Parteneri: Ministerul Culturii şi Patrimoniului din Romania, Mercury360

Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Romania International, RFI, Itsy Bitsy, Zeppelin, Igloo, Dilema Veche, Observator cultural, Cultura, BeWhere!, LiterNet.ro, Hot News, webpr.ro, Port.ro, b365.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.ArtClue.net, www.artline.ro, www.artactmagazine.ro, www.decosieco.ro, www.daciccool.ro, www.inparc.ro, www.comunicatedepresa.ro, www.meidaiq.ro

 

 

Cookies