Descoperirea atroce din România: în ce condiții trăia femeia închisă în buncăr de tatăl său | Cazul care a șocat Europa acum 13 ani

30 dec. 2021
677 Afișari
Descoperirea atroce din România: în ce condiții trăia femeia închisă în buncăr de tatăl său | Cazul care a șocat Europa acum 13 ani

O femeie de 42 de ani a fost găsită sechestrată într-un buncăr în care avea o toaletă improvizată, o plită de gătit și un frigider. Aceasta era ținută închisă de tatăl său în vârstă de 70 de ani, într-o anexă a casei dintr-o comună din Prahova, fără ca vecinii să știe de existența ei. Un alt caz șoca Europa în urmă cu 13 ani. Într-un orăşel austriac, un bărbat şi-a sechestrat propria fiică în pivniţă vreme de aproape 25 de ani. În acest timp, a conceput şapte copii cu ea.

Bărbatul din Prahova care și-a ținut sechestrată fiica de 42 de ani, într-un adevărat buncăr construit separat de restul casei din comuna prahoveană, pe motiv că avea boli psihice, a fost reținut.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani, cu dublă cetățenie română și americană, locuiește într-o zonă izolată a comunei, are foarte puțini vecini, iar camera în care își ținea fiica nu este la drum, ci undeva în spatele curții. Astfel, nimeni nu a bănuit că fata despre care el spunea că este în Canada este, de fapt, ținută aici sechestrată.

Fotografii de amator din locuința unde a fost închisă femeia au fost publicate în premieră de G4media.

Femeia era ținută într-o încăpere insalubră, închisă cu gratii, unde avea o toaletă improvizată, plita pe care gătea și un frigider.

Toaleta improvizată în buncărul construit de bărbatul de 70 de ani. Foto amator G4media
Toaleta improvizată în buncărul construit de bărbatul de 70 de ani. Foto amator G4media
Plita amplasată în același loc cu toaleta. Foto amator G4media
Plita amplasată în același loc cu toaleta. Foto amator G4media
Frigider amplasat în buncărul unde trăia captivă femeia de 42 de ani. Foto amator G4media
Frigider amplasat în buncărul unde trăia captivă femeia de 42 de ani. Foto amator G4media

Zvonul că bărbatul își ține fiica încuiată a ajuns însă cumva la cunoștința autorităților. Confruntat cu propriul secret, bărbatul i-a dus pe asistenții sociali care i-au bătut la ușă după Crăciun direct în buncăr.

„O femeie închisă în casă… nu se poate numi casă, locuința era încuiată, gratii la ușă, gratii la geam, în camera în care stătea avea și toaleta, și frigiderul, și plita pe care gătea”, a declarat Eugenia Chirică, asistent social, citată de G4media.

Femeia sechestrată este evaluată în prezent de medici pentru a-i evalua starea fizică și psihică.

Cazul din Prahova amintește de tragedia din Austria care a șocat Europa

În urmă cu mai mulți ani, poliţia austriacă a descoperit, în orăşelul Amstetten, un caz atroce: un bărbat şi-a sechestrat propria fiică în pivniţă vreme de aproape 25 de ani. În acest timp, a conceput şapte copii cu ea.

În subsolul în care Elisabeth Fritzl a fost ţinută în captivitate de propriul tată vreme de aproape 25 de ani accesul se făcea printr-o uşă secretă, protejată de un cod pe care îl ştia doar tatăl femeii, Josef Fritzl, în vârstă de 73 de ani. Fostul inginer îşi abuza sexual propria fiică şi a conceput cu ea şapte copii – trei băieţi şi trei fete, cu vârste cuprinse între 5 şi 20 de ani. Al şaptelea copil a murit la trei zile după naştere. Trei dintre copii au trăit întemniţaţi alături de mama lor, iar ceilalţi au fost adoptaţi formal şi li s-a permis accesul la şcoală. Copiii care au suportat calvarul din pivniţă au văzut pentru prima dată lumina zilei abia după ce au fost eliberaţi de poliţie.

Se pare că Josef Fritzl a înscenat totul perfect – subsolul era izolat şi chiar şi alimentele pentru prizonieri erau procurate în afara localităţii, pentru a nu stârni suspiciuni.

Pivnița pe care a construit-o Josef Fritzl pentru a o ține captivă pe Elisabeth și copiii săi. Foto: Getty Images
Pivnița pe care a construit-o Josef Fritzl pentru a o ține captivă pe Elisabeth și copii rezultați din relația incestuoasă. Foto: Getty Images