ARHIVA B365

Descoperire macabră: 50 de imigranți au murit sufocați într-un camion

Cadavrele a aproximativ 50 de imigranți au fost descoperite într-un camion parcat în apropiere de Viena. Camionul era parcat lângă autostrada A4, iar primele informaţii arată că ei au murit sufocaţi. Nu se cunosc încă circumstanţele în care s-a produs această tragedie, potrivit România TV.

Cadavrele imigranţilor au fost găsite într-un camion care transportă produse alimentare. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Austria a confirmat agenţiei Reuters că a fost găsit trailerul, dar nu a precizat care este numărul real al celor care au murit sufocaţi, potrivit independent.co.uk.

Camionul este înmatriculat în Ungaria şi ar aparţine unui cetăţean român, a indicat Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis însă, joi seară, că niciun cetăţean român nu este implicat în incident. 

„În urma demersurilor întreprinse pe lângă poliţia austriacă, Ambasada României la Viena a fost informată că autovehiculul are numere de înmatriculare ungare provizorii.

Potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment, niciun cetăţean român nu este implicat în incident. Poliţia austriacă continuă cercetările în acest caz. Totodată, conform primelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Budapesta din partea autorităților ungare, solicitantul numerelor de înmatriculare ale camionului implicat în incident nu este cetăţean român”, au precizat reprezentanții MAE într-un comunicat remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button