Descoperire îngrijorătoare făcută de Garda de Mediu lângă București. Aceștia au confiscat 360 de kilograme de cabluri

14 nov. 2021
404 afișări
Descoperire îngrijorătoare făcută de Garda de Mediu lângă București. Aceștia au confiscat 360 de kilograme de cabluri
Descoperire îngrijorătoare făcută de Garda de Mediu lângă București. Aceștia au confiscat 360 de kilograme de cabluri. Sursa foto: Facebook

Garda de Mediu a confiscat 360 de kilograme de cabluri ce urmau să fie arse lângă București, în Sintești, județul Ialomița. Comisarii de mediu au declarat că au efectuat mai multe controale în ultima perioadă, odată cu răcirea vremii, însă aceștia se plâng că arderile ilegale au continuat indiferent de sancțiunile acordate.

Garda de Mediu a descins din nou la Sintești, în județul Ialomița, pentru a efectua o serie de controale de rigoare. Localitatea este cunoscută pentru faptul că localnicii ard aici deșeuri și resturi iar fumul de aici se simte până în București, reprezentând un pericol mare pentru sănătate.

Controalele efectuate de Garda de Mediu continuă în București și împrejurimi

Echipajele organizate și trimise pe teren de la Comisariatul General, dar și Comisariatele București și Ilfov, coordonate de Comisarul General adj., dl. Alexandru Cacoveanu, precum și mai multe echipaje de polițiști și jandarmi vor face eforturi în acest weekend pentru a se asigura că vor elimina cât mai multe dintre focare.

Controalele se vor desfășura atât la periferia Bucureștiului, dar și în localitățile adiacente unde au loc de obicei astfel de activități nocive, precum Sintești, Glina sau Vidra.

În timpul controalelor de azi-noapte au fost depistate mai multe focare care degajau fum, aflate atât în interiorul unor șantiere, ori pe proprietate privată sau chair în zonele de la marginea localităților. Persoanele fizice sau juridice găsite responsabile vor fi sancționate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

360 de kilograme de cabluri descoperite de agenții Gărzii de Mediu. Ce amendă au primit făptașii

Sâmbătă noapte, comisarii Gărzii de Mediu au descoperit 360 de kilograme de cabluri ce urmau a fi incinerate în localitatea Sintești. Făptașii au fost prinși în flagrant în timp ce incendiau aceste materiale pe domeniul public, și s-au ales cu o amendă de 10.000 de lei pentru arderea deșeurilor.

„Peste 360 de kg de cabluri care urmau să fie incinerate, la Sintești – Ilfov, au fost confiscate de comisarii GNM, în timpul descinderii din această seară. Prinși în timp ce incendiau o parte din „marfă”, pe domeniul public, făptașii (persoane fizice) au primit și o amendă de 10.000 lei pentru arderea deșeurilor. Din păcate, politica de a negocia cu contravenienții nu a dat rezultate și activitățile prin care se poluează mediul au continuat și în ultimele luni…”, au transmis cei de la Garda de Mediu pe Facebook.

 

Cookies