BAZAR

Descoperire ciudată pe şantierul Bulevardului Uranus

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 3 Poliţie din Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., au recuperat, în urma unor investigaţii specifice, o brăţară şi 824 de monede de diferite dimensiuni, cu o vechime probabilă ce variază din epoca romană până în anul 1942, pe care le-au predat pentru expertizare Muzeului Naţional de Istorie a României, la data de 19 aprilie, informează Poliţia Română.

La data de 16 aprilie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale al Secţiei 3 Poliţie au aflat că, în cursul zilei anterioare, în timpul unor lucrări de excavaţie la şantierul viitoarei magistrale Uranus din Bucureşti, a fost găsit un vas de ceramică în care se aflau mai multe monede, pe care cei care le-au descoperit le-au împărţit între ei.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şapte persoane care au găsit şi luat monedele respective, şase dintre acestea declarând că au dus monedele acasă, cea de-a şaptea persoană fiind suspectată că a depus spre valorificare o parte din monede la o casă de amanet, scrie realitatea.net. 

De la cele şapte persoane au fost ridicate 608 monede de diferite dimensiuni şi modele, cu o vechime probabilă ce variază din epoca romană până în anul 1942.

Potrivit sursei citate, în 17 aprilie, în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, a fost descoperită o altă persoană de la care au fost recuperate 212 monede şi o brăţară, toate din metal alb.

Toate bunurile vor fi expertizate pentru a se stabili dacă fac parte din patrimoniul cultural naţional, precum şi pentru a afla vechimea şi valoarea acestora, urmând ca statul să intre în proprietatea lor, conform Legii 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

Poliţiştii fac cercetări faţă de persoana care a amanetat o parte dintre monede pentru săvârşirea infracţiunii de însuşire a bunului găsit, întrucât acesta a dispus de bunurile găsite ca fiind bunuri proprii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button