Descopera Moara de hartie si Manastirea Comana

de:
17 aug. 2011
0 Afișari
Descopera Moara de hartie si Manastirea Comana

Fundatia Calea Victoriei si Moara de hartie va invita sa descoperiti Comana – un loc plin de istorie, situat in imediata apropiere a Bucurestilor. Obiectivele pe care va propunem sa le vizitam in primul episod al acestei initiative sunt: Manastirea Comana, Moara de hartie si Fantana cu Nucu, situata in Parcul Natural Comana.

Vom incepe excursia cu vizitarea Sfintei Manastiri Comana, asezamant ctitorit de Vlad Tepes in anul 1461 (asadar anul acesta „implineste” 550 de ani), a muzeului Manastirii, apoi vom admira chiar din fata Manastirii superba priveliste catre raul Neajlov. Ghidajul acestui obiectiv turistic va fi facut chiar de unul dintre calugarii ce vietuiesc in acest sfant lacas.

Excursia se va continua apoi cu vizitarea Atelierului – Muzeu Moara de hartie, o initiativa de promovare a mestesugurilor manufacturiere, unde vom avea ocazia sa aflam cum se facea hartia manuala, legatoria de carte si tiparul manual, in trecut, dar vom si experimenta noi insine aceste indeletniciri atat de importante in istoria umanitatii.

Vom incheia circuitul cu o plimbare prin padure, oprindu-ne la Fantana cu Nucu, locul unde se presupune ca a fost ucis Vlad Tepes si unde vom afla legenda locului.

Despre Comana

Comana se afla in Parcul Natural Comana, cea mai mare arie protejata din Campia Romana, cunoscuta, in special pentru Rezervatiile de bujor si ghimpe. Parcul Natural Comana se intinde pe 25.000 de hectare si cuprinde un ecosistem caracteristic deltei, cunoscut din vechime sub numele de Balta Comana, a doua zona umeda a Romaniei ca biodiversitate dupa Delta Dunarii.

Transportul la Comana se va face cu mijlocul de transport/masina participantilor, iar cei care nu au mijloc de transport vor participa prin amabilitatea celor cu masina. Organizarea pe masini va fi facuta de fundatie.

Durata expeditiei culturale va fi de cca 5h, de la 10:00 (plecare din Bucuresti – Parcul Carol) la 15:00.

Lector: Ion Georgescu

Cost: 80 ron pentru adulti si 75 ron pentru studenti (costurile includ materiale de lucru pt atelierul de hartie si legatorie de carte);

Numar maxim persoane: 30.

Data si ora: sambata, 27 August 2011, de la ora 11:00 pana la ora 15:00, cca. 5 ore.

Locatia: Comana si Moara de Hirtie, transportul pana la Comana se va face cu masina participantilor iar cei care nu au mijloc de transport vor participa prin amabilitatea celor cu masina.

Inscrieri la contact[at]victoriei.ro

Cookies