SMART CITY

Descopera Centrul vechi al Bucurestiului

Fundatia Calea Victoriei va invita la o plimbare prin Centrul Vechi al Bucurestiului, in compania lectorului Anita Sterea.

Centrul vechi incepe sa-si schimbe aspectul dupa ce mai bine de 20 de ani a fost lasat in paragina. Lucrarile de conservare, modernizare si restaurare intreprinse sunt un prim pas pentru a aduce la viata si la nivel european centrul vechi incarcat de istorie al Capitalei.

Va invitam la o promenada prin Centrul Vechi pentru a afla povestea strazii Lipscani si cum comerciantii in evul mediu isi vindeau marfurile pe aceasta strada sau povestile cu printi si printese ale Curtii Domnesti. Vlad Tepes este cel care consolideaza cetatea construita la sf. secolului al XIV-lea de Mircea cel Batran si o transforma in Curte Domneasca asemanatoare celei de la Tragoviste. Din acel moment, Curtea Domneasca incepe sa se dezvolte si sa-si consolideze rolul in relatiile politice ale Principatelor. Din ansamblul Curtii Domnesti astazi se mai pot vedea Palatul Voievodal, Biserica Curtii Domnesti (Biserica Buna Vestire), crama, locuinte si gradini.

Vom admira impreuna si vom afla povestile unor monumente istorice si a unor locuri fermecatoare: Hanul lui Manuc, Biserica Sfantul Dumitru de Juramant, Manastirea Stavropoleos, Palatul Postelor (azi Muzeul National de Istorie), Palatul Caru cu Bere, Palatul CEC, Palatul Bancii Nationale a Romaniei, Palatul Bibliotecii Nationale, Hanul cu Tei sau Pasajul Vilacross.

Lector: Anita Sterea

Cost: 30 ron, 25 ron pentru studenti


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button