ARHIVA B365

Ce mită luau poliţiştii pentru o înmatriculare ilegală: între 2.000 şi 3.000 de euro

Câteva zeci de persoane, printre care şi poliţişti şi jandarmi, sunt suspectate că aduceau din Spania şi Italia maşini furate pe care le vindeau şi le înmatriculau în România. Procurorii i-au urmărit pe membrii reţelei, potrivit Realitatea TV, timp de şase luni.

Acţiunea este derulată de ofiţerii DGA şi jandarmii, coordonaţi de procurorii Parchetului Capitalei. Anchetatorii fac verificări asupra documentelor fiindcă, potrivit oamenilor legii, unii angajaţi ai Serviciul Înmatriculări şi Permise Auto Bucureşti ar fi facilitat înmatricularea autoturismelor furate. Potrivit aceleiaşi surse hoţii de maşini de lux înmatriculau vehiculele furate cu ajutorul funcţionarilor.

Anchetatorii în cazul înmatriculării ilegale de maşini de lux au stabilit că funcţionarii implicaţi în astfel de activităţi luau între 2.000 şi 3.000 de euro pentru înmatricularea unui autoturism, fiind cercetaţi un agent de la Direcţia Înmatriculări, doi de la Poliţia Capitalei şi trei de la RAR, conform Mediafax.

36 de persoane sunt acuzate de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, uz de fals, tăinuire, favorizarea infractorului, divulgarea unor informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis sau cu permisul anulat.

Infracţiunile ar fi fost săvârşite în perioada anilor 2009-2011. Oamenii legii suspectează că reţeaua de hoţi de maşini de lux închiria autovehiculele din Spania şi Italia, le aducea în România, apoi, cu ajutorul unor angajaţi de la Înmatriculări şi RAR, le înregistrau în România.

Prejudicul stabilit până în prezent este de 200.000 de euro, dar este posibil ca valoarea acestuia să crească, conform surselor citate.

Percheziţiile se desfăşoară atât în Bucureşti, cât şi în Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi Suceava, urmând să fie puse în executare 50 de mandate de aducere.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button