BAZAR

UPDATEDescinderi la restaurante din Herăstrău şi Cartierul Francez:Tone de peşte ridicate de Poliţie

UPDATE Percheziţiile au fost efectuate atât la spaţiile de depozitare, cât şi la sediile mai multor firme.

În urma controalelor efectuate, a fost ridicată o cantitate impresionantă de peşte, au anunţat reprezentanţii IGPR în cadrul unei conferinţe de presă de vineri după-amiază. Este vorba de peşte din specii protejate, respectiv 4 tone de sturioni, 80 kg de icre negre, 250 kg calcan şi peste 100 kg de peşte din alte specii protejate. 

La acestea se adaugă un întreg arsenal de ustensile folosite la braconaj, respectiv 1000 kg de plasă-filament plus nava în care erau aceste ustensile la Sulina. 

Vineri după-amiază încă sunt în desfăşurare cercetările, poliţiştii şi procurorii efectuând audieri în acest dosar penal început la nivelul anului 2012. 

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română au descins la mai multe restaurante cu specific pescăresc din Parcul Herăstrău şi Cartierul Francez, care sunt suspectate că ar achiziţionat peşte de la braconieri.

În acelaşi timp, anchetatorii verifică şi provenienţa peştelui scos la vânzare în Hala Obor, unde, de asemenea, există suspiciuni cu privire la provenienţa peştelui.

Poliţiştii şi procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au supravegheat activitatea suspecţilor, cu sprijinul SRI, de la sfâşitul anului 2012.

„La data de 16 mai a.c., sub coordonarea Poliţiei Române şi a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, peste 400 de poliţişti efectuează 48 de percheziţii pe raza a şase judeţe, respectiv Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi şi Constanţa, precum şi a municipiului Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, acţiunea este susţinută şi cu ajutorul trupelor de intervenţie rapidă din cadrul Poliţiei Române, precum şi de trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie, care au transportat 60 de poliţişti în localităţile Sfântu Gheorghe şi Sulina.

În urma percheziţiilor au fost ridicate cantităţi mari de sturioni, calcani, icre negre şi alte specii de peşti, care fac obiectul braconajului piscicol, a precizat sursa citată.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button