Descinderi în forță la proprietarul unui radio pirat din București, cu trupele speciale. Serviciile de telecomunicație, perturbate

12 iun. 2021
205 Afișari
Descinderi în forță la proprietarul unui radio pirat din București, cu trupele speciale. Serviciile de telecomunicație, perturbate

Descinderi în forță vineri, la proprietarul unui radio pirat din București, cu intervenția trupelor speciale, asta după ce serviciile de telecomunicație din zonă au fost perturbate de aparatura fără licență folosită de un bărbat din Sectorul 5.

Poliţia Capitalei – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a efectuat vineri, împreună cu reprezentanţii ANCOM, o percheziţie domiciliară, în Bucureşti, într-un dosar penal în care s-a constatat o infracţiune flagrantă.

Infracțiuni de transmisie fără licență

Potrivit unui comunicat, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de transmisie a serviciilor de programe de televiziune ori de radiodifuziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 96 din Legea 504/2002 privind audiovizualul.

Serviciile de telecomunicații, perturbate

În fapt, din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2020 – 2021 mai multe persoane au emis în banda de radiodifuziune analogică terestră, perturbând astfel serviciile de telecomunicaţie.

Audierile se vor desfăşura la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Cookies