Descindere ANAF: Prejudiciu de peste 1,3 milioane euro printr-o firmă maghiară

de:
30 iun. 2015
0 Afișari
Descindere ANAF: Prejudiciu de peste 1,3 milioane euro printr-o firmă maghiară

În Ungaria au fost înfiinţate trei firme pe numele unor interpuși, persoane cu cetățenie română, cu domiciliul în județul Bihor. Aceste firme aveau rolul de a disimula existenţa unor operaţiuni economice, deoarece reprezentanţii firmei din Oradea înregistrau în contabilitate achiziţii şi livrări fictive de legume şi fructe provenite aparent de la cele trei firme maghiare, în scopul sustragerii de la plata TVA şi a impozitului pe profit datorate bugetului de stat, anunță ANAF prin intermediul unui comunicat remis redacției.

În cauză au fost sesizaţi procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, care, în data de 30.06.2015, au dispus efectuarea de percheziţii la sediul social și punctele de lucru ale firmei din Oradea.

La această acţiune participă inspectori antifraudă împreună cu ofițeri de poliție din cadrul B.C.C.O. Oradea.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudă fiscală au dispus instituirea de măsuri asigurătorii asupra sumei de 4.758.344 lei, disponibilă în conturile bancare ale firmei vizate.

Demersurile de cooperare interinstituţională între Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism şi DGAF au fost derulate cu respectarea competenţelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condiţiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens.

Cookies