Deschis nonstop în Gara de Nord: punct de informare pentru refugiații ucraineni ca să se orienteze în București

26 feb. 2022
1501 afișări
Deschis nonstop în Gara de Nord: punct de informare pentru refugiații ucraineni ca să se orienteze în București

Primarul general, Nicuşor Dan, anunţă că începând de sâmbătă, la Gara de Nord, va funcţiona nonstop un Punct de informare şi coordonare pentru a veni în sprijinul cetăţenilor ucraineni care tranzitează Capitala, în ceea ce priveşte orientarea către căile de acces sau mijloacele de transport, respectiv pentru asigurarea cazării.

Punctul de informare şi coordonare este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, începând cu ora 16,00, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

De asemenea, primarul Capitalei anunţă că tot începând de sâmbătă, în parteneriat cu Asociaţia Eco Durabil, între orele 17,00 şi 22,00 şi continuând duminică, între orele 10,00 şi 22,00, vor fi organizate două puncte pentru primirea de donaţii: unul la Centrul Bebe de Bucureşti (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 75, sector 5, rond Piaţa Kogălniceanu) şi celălalt la Centrul de Economie Circulară (Calea Plevnei nr. 98, sectorul 1).

De luni, centrele vor avea program normal, între orele 10,00 şi 18,00.

Nicuşor Dan mai precizează că, începând de luni, Primăria Capitalei va pune la dispoziţia tuturor ONG-urilor şi companiilor private, care vor să se implice în sprijinirea cetăţenilor ucraineni, un spaţiu pentru donaţii în incinta Arenei Naţionale.

El arată că organizaţiile interesate de utilizarea acestui spaţiu pot suna la numărul de telefon 0721268399 şi pot discuta despre oferirea de îmbrăcăminte, apă, alimente, produse de igienă etc, iar pentru mai multe informaţii generale, se poate suna la numărul de telefon 0219524.

Bucureștiul își trezește spiritul de solidaritate și umanitate. Acte de donații și miting, sâmbătă, de susținere pentru Ucraina, organizat în Capitala României

Bucureștiul se mobilizează. Anunțuri umanitare pentru Ucraina, postate de grupuri de prietenie pe Facebook, în care se strâng urgent ajutoare

 

Cookies