Deschideți șampania! Oaza de vegetație sălbatică de la granița Cartierului Pantelimon, Parcul Sticlăriei, a împlinit un an. Păreri pro și contra aspectului său

24 oct. 2022
12360 afișări
Deschideți șampania! Oaza de vegetație sălbatică de la granița Cartierului Pantelimon, Parcul Sticlăriei, a împlinit un an. Păreri pro și contra aspectului său

Aflat la marginea cartierului bucureștean Pantelimon, Parcul Sticlăriei din Sectorul 2 a împlinit primul său an de viață. Este unul dintre baby-parcurile create în București, în ultimii doi ani, în mandatele actualilor primari de sectoare.

Parcul, menținut într-o formă mai sălbatică, cu alei de pământ, cu sălcii și vegetație mai abundentă, fără fier (cu excepția podului) și doar cu lemn, piatră și pietriș, este parcul de care primarul Radu Mihaiu vrea să-și lege numele.

”Acum un an inauguram Parcul Sticlariei. Azi am fost pe acolo sa vad cum e. Si e… unul din motivele pentru care îmi pare bine ca am fost ales primar.”, scrie primarul USR al Sectorului 2.

Parcul Sticlăriei se află pe Strada Sahighian, la granita sectoarelor 2 cu 3, în apropiere de Cora Pantelimon.

Imaginile postate de primarul Radu Mihaiu

Printre mesajele de felicitare, cele care privesc alte probleme ale sectorului, pentru care oamenii își exprimă nemulțumirea, se remarcă o postare a unei persoane care critică realizarea parcului.

”Radu Mihaiu sunteți ca găina care se laudă că ouat un asteroid*. Parcul Sticlăriei e o batistă de loc pe care ați adus-o la lumină. O acțiune de normalitate.

Nimic extraordinar, chiar as putea spune că realizarea lasă de dorit, tuia și alți arbori care nu aveau ce cauta acolo, brâul de piatra cu sârmă de măreața ținută, aleile cu pietriș pus parcă la beție.
Iar betonul ala de la intrare e de mare efect.

*apud Mark Twain”, a scris o persoană pe Facebook, pe pagina primarului Radu Mihaiu, care postează imagini gif cu parcul, fără să specifice de când sunt făcute.

 

via GIPHY

Și alte sectoare au deschis parcuri în ultimii doi ani de zile, iar cel mai mare parc care se construiește în București este cel din Sectorul 6, Parcul Liniei, ce va fi construit în zona unei linii de tren dezafectate.

Îți mai recomandăm și;

Cookies