Deschiderea curților școlilor pentru comunitatea din Sectorul 4 al Capitalei. Proiectul trebuie pus în dezbatere publică

28 mai 2021
99 afișări
Deschiderea curților școlilor pentru comunitatea din Sectorul 4 al Capitalei. Proiectul trebuie pus în dezbatere publică

Deschiderea curților școlilor pentru comunitatea din Sectorul 4 al Capitalei. Proiectul european a fost depus în data de 14 mai de către Consilierul USR PLUS, Robert Alexandru Stanciu.

Deschiderea curților școlilor pentru comunitatea din Sectorul 4 al Capitalei

USR Sector 4 motiveză într-o postare pe pagina de Facebook că, această inițiativă le oferă atât adulților, cât și copiilor, un loc sigur unde să se joace, să facă mișcare și să învețe ce înseamnă spiritul de echipă.

Proiectul pentru deschiderea curților școlilor către comunități a fost depus în data de 14 mai de către Consilierul USR PLUS, Robert Alexandru Stanciu. Motivul este acela de a scoate „instituțiile de învățământ din epoca restricțiilor absurde” și să unească cetățenii.

„Deschidem curtea școlii pentru comunitate!

Atât adulții cât și copiii merită un spațiu sigur, public, pentru a se bucura de sport sau activități recreative. Curtea școlii poate să devină acel loc sigur unde ne trimitem copiii să se joace, să facă mișcare, să descopere ce înseamnă spiritul de echipă.

Consilierul USR PLUS Robert Alexandru Stanciu a depus din 14 mai un proiect pentru deschiderea curții școlilor către comunități, un proiect european, care scoate instituțiile de învățământ din epoca restricțiilor absurde și unește cetățenii.”, scrie USR Sector 4 pe Facebook.

Proiectul trebuie pus în dezbatere publică

Accesul se va face, bineînțeles, în limita unui orar bine stabilit, cu obligativitatea de a respecta atât legea cât și regulamentul care va fi afișat la intrare.

Câteva detalii importante despre acest proiect:

  • curțile școlilor vor putea fi folosite numai pentru activități sportive conforme cu amenajările și dotările existente
  • școlile vor avea un paznic prezent în tot timpul acestor orare de acces
  • copiii sub 10 ani vor fi obligatoriu însoțiți de un tutore legal
  • copiii sub 14 ani vor trebui să aibă cu ei un telefon mobil pentru a-și putea contacta părinții
  • alcoolul, fumatul, semințele sau orice comportament injurios sau periculos sunt complet interzise (sub penalitatea legilor în vigoare)
  • pentru a ne asigura că școlile au tot sprijinul necesar, acestea vor putea adăuga în regulamentul de acces orice fel de adăugiri pe care le găsesc necesare.

„Pentru completare, acest proiect trebuie pus în dezbatere publică, lucru care încă nu s-a întâmplat, deși au trecut deja 13 zile de la depunerea lui, așa că cerem public primarului Daniel Băluță și aparatului din primărie să se asigure că cetățenii din sector au posibilitatea de a ne spune părerea lor despre acest proiect.”, transmite USR Sector 4.

Sursă foto: Facebook/ USR Sector 4

Cookies