Deschiderea celui mai mare aqua parc din România se amână din nou

de:
13 aug. 2012
2 Afișari
Deschiderea celui mai mare aqua parc din România se amână din nou

Reprezentanţii companiei Magic World Developments, compania care controlează şi operează parcul de distracţii Divertiland, au anunţat, luni, cu mai puţin de 24 de ore înainte de inaugurarea parcului acvatic, că vor amâna deschiderea „cu câteva zile”. Anunţul a fost publicat în urmă cu puţin timp, pe pagina de Facebook a celui mai mare aqua parc din ţară. Oficialii companiei nu au anunţat, însă, când intenţionează să deschidă locaţia pentru public.

Anterior, reprezentanţii companiei i-au mai dezamăgit pe fani, de două ori. Iniţial, în urmă cu mai bine de un an, compania a amânat, pe ultima sută de metri, inaugurarea parcului acvatic, programată la 1 iulie 2011. După mai bine de un an, fanii care aşteptau deschiderea La Plaja Acua Park, programată pe 10 august 2012, au mai primit o veste proastă: hiperparcul de distracţii Divertiland urma să îşi deschidă porţile câteva zile mai târziu, mai exact, marţi, pe 14 august, după cum a declarat şi administratorul parcului, Alejandro Poulakis, în faţa mai multor reprezentanţi ai presei. De parcă nu ar fi fost de ajuns, compania a mai amânat „cu câteva” zile, deschiderea celui mai mare parc acvatic din România. „Prieteni dragi, ne vedem nevoiți să amânăm deschiderea cu câteva zile. Vă mulțumim pentru entuziasmul și înțelegerea voastră. Revenim cu noutăți numaidecât! O zi însorită de la Divertilaaand!”, se precizează în anunţul postat pe pagina de Facebook a parcului acvatic.

La solicitarea reporterilor B365.ro, reprezentanţii companiei au explicat, pentru B365.ro, că parcul de distracţii va fi inaugurat peste câteva zile pentru că autorităţile întârzie să elibereze ultima autorizaţie, fără de care parcul acvatic nu poate fi deschis publicului. Oficialii Magic World Developments se văd nevoiţi să îi dezamăgească din nou pe fani şi să amâne inaugurarea parcului de distracţii până la eliberarea autorizaţiei necesare pentru că altfel riscă dosar penal, după cum au mai precizat reprezentanţii companiei, pentru B365.ro. Aceştia nu au putut divulga dacă este vorba despre autorizaţiile de siguranţă sau despre avizele pentru comercializarea alimentelor în interiorul parcului acvatic.

Joi seară, Alejandro Poulakis preciza că nu a primit autorizaţiile de siguranţă de la autorităţi, însă dădea asigurări că acestea vor fi eliberate până marţi. În schimb, tot atunci, Cătălina Alexandra Ion, PR executive la parcul de distracții Divertiland, a precizat, pentru B365.ro, că inaugurarea a fost amânată pentru că nu s-au eliberat autorizațiile necesare pentru comercializarea alimentelor în restaurantele din incinta parcului.

Parcul acvatic este situat la kilometrul 13, pe autostrada A1 (Bucureşti – Piteşti), în apropierea magazinului Kika Militari și va fi deschis pentru public începând de marți, între orele 9.00 – 22.00.

Vezi aici: Cât costă biletul la cel mai mare aqua parc din România: plătești în funcție de înălțime FOTO

Furia fanilor se revarsă pe Facebook

Vestea nu a fost primită deloc bine de fanii parcului acvatic. Cuvântul de ordine în comentariile postate de aceştia pe pagina de Facebook este sinonim cu neseriozitatea. Mulţi dintre cei care s-au arătat nemulţumiţi de decizia de amâna, în ultimul moment, deschiderea locaţiei au fost dezamăgiţi de faptul că nu îşi vor mai putea petrece ziua liberă, pe 15 august, La Plajă, în cadrul celui mai mare parc de distracţii din România, Divertiland.

E cumva vreo farsă de-a lui Buzdugan? E a „n”şpe mia amânare, unde „n” este un număr natural, nenul, nevid, diferit de 0!„, a precizat, râzând, Alexandru Stoica, unul dintre fanii proiectului.

Bine că mi-am luat concediu. Nu e corect. Să văd acum cu ce îmi umplu timpul. Aştept să vă revanşaţi cumva„, a spus, dezamăgit, Alexandru Vilcovschi.

Lasă că o să deschidă prin decembrie„, a menţionat Ştefan Silviu, un alt bucureştean dezamăgit de anunţ. „Eu zic să deschideţi în decembrie şi venim la patinoar. Dar şi publicitatea negativă poate fi o strategie. În altă ordine de idei, ştiţi povestea cu „Niculăiţă minciună?”, a completat Eduard Stoica, un alt fan al parcului acvatic.

„Dacă eram manager la parcul ăsta, mă dădeam singur afară! Nu ai cum să faci atâtea greşeli!”, comentează Nastasiuc Valentin.

Haideţi, frate, mai amânaţi de multe ori? E clar că sunteţi praf la organizare, practic se roagă lumea să vă dea bani şi ne tot duceţi cu zăhărelul. Sincer, vă faceţi de râs. Asta e incompetenţă. Puteaţi să taceţi din gură de la început. Vai de capul vostru!„, spune şi utilizatorul Micky Cosmin.

Poate că vor deschide pe la sfârştiul lunii august-începutul lui septembrie. Cine se va mai duce la Divertiland, când vor fi 20-23 de grade C? Să dârdâie de frig? Eu unul nu am ce căuta acolo. V-aţi bătut joc de toată lumea. Cei care nu au internet şi vin din celălalt capăt al Bucureştiului, dacă nu află de anunţ, se duc acolo să se distreze şi, hop, marea surpriză: nu e deschis. Perfect… Nu?„, se întreabă, retoric, Adi Ioanu. 

Degeaba ne agităm pe aici dacă tot mergem la deschidere. Singurul mod în care îi putem „sancţiona” e să nu mergem„, concluzionează Alexandru Tapardea.

Alţii sunt însă şi mai aspri şi le urează managerilor companiei să ajungă în faliment pentru că amână succesiv deschiderea celui mai mare aqua parc din ţară.  

Cum arată cel mai mare parc acvatic din ţară

La Plaja Acua Park are 27 de tobogane, printre care și Kilimanjaro, Waterfall, Rainbow Tower, Snake Pitt, special pregătite pentru amatorii de senzaţii tari. Toboganele vor fi deschise pentru vizitatori până la ora 21.00. Clienții se vor putea distra şi la piscina cu valuri, care produce, la fiecare 2,5 secunde, valuri de diferite mărimi şi recreează atmosfera unei insule tropicale. Parcul mai este parcurs şi de un Râu Leneş, care îi va purta alene, pe o distanţă de 500 metri, pe clienţii care vor să se relaxeze pe saltele. Lazy River (n.red – Râul Leneş) are în centru şi o cetate a ploii, care este echipată ca un labirint al distracţiei pentru copii.

În water park mai sunt 20 cabane private VIP Birds of Africa. Acestea se adresează celor care vor să aibă parte de intimitate şi servicii extra: servire din partea personalului, mini-frigider, masă, scaune, prosoape, şezlonguri şi wi-fi.

Plaja cu nisip din parcul acvatic are o suprafaţă de 3.000 mp şi cuprinde restaurante, snack baruri, cafenele, spaţii comerciale, unitate medicală, zonă pentru petreceri şi terenuri de volei de plajă.

Parcul La Plaja se desfăşoară pe o suprafaţă de peste 42.000 de mp, incluzând cele 842 de locuri de parcare, şi are o capacitate maximă de 7.000 de vizitatori zilnic. Terenul Divertiland a fost cumpărat bucată cu bucată, între anii 2005 și 2007, potrivit declarațiilor lui Poulakis.

Parcul acvatic în aer liber va fi deschis zilnic, între orele 9.00 – 22.00. În funcție de cerințele publicului, programul aqua parcului poate fi extins.

Pentru a facilita accesul doritorilor la hiperparcul de distracţii, dezvoltatorii intenţionează să introducă, din 2013, o staţie de tren, Halta Sabarul, care să facă legătura între Gara de Nord şi Divertiland, dar şi să solicite prelungirea liniilor de autobuze RATB 137 și 236 pentru a facilita accesul vizitatorilor la parc. Până atunci, însă, transportul clienților va fi asigurat cu cinci autocare sau microbuze, în funcție de numărul de vizitatori. Aceste mijloace de transport vor circula distanță de 30 minute și vor face legătura între stația de metrou Păcii și Divertiland.

În total, în parc lucrează 210 persoane, dintre care 70 de salvamari.

Cookies