Berăria H: îmbulzeală, fără locuri la mese, sonorizare proastă, mâncare întârziată. Berăria H

de:
15 sept. 2014
38 afișări
Berăria H: îmbulzeală, fără locuri la mese, sonorizare proastă, mâncare întârziată. Berăria H

Concertul live Holograf si Popa Sapka, primul dintr-o serie de evenimente care vor avea loc de joi până duminică la Berăria H, urma să înceapă vineri la ora 20:00. Am ajuns la berărie în jurul orei 21:00, nici urmă de concert până la acea oră, însă am găsit multă lume. Lume care stătea în picioare, deși berăria are o capacitate maximă de 2000 de locuri. Am încercat să găsim loc la una dintre mese, însă după ce am dat o raită prin întreaga berărie, am văzut că pe toate scria rezervat. Am întrebat ospătarii ce putem face. Ne-am spus scurt: „Nimic. Nu mai sunt locuri. Întrebați la bar.”

Ne-am încercat norocul la bar. Barmanii erau agitați, ocupați până peste cap, după multe insistențe ne-au răspuns la întrebare: „Unde putem sta și noi?”. Unul dintre barmani a dat câteva pahare la o parte și ne-a zis: „Aici.”. I-am explicat că vrem să și mâncăm și nu avem unde acolo. Ne-a spus că ne facem loc, dacă vrem.

Bine, bine, stăm la bar, dar problema era că nu aveam scaune. Toate erau ocupate și nu eram sigurii care stăteau în picioare, căutând un loc. Am văzut că erau scaune neocupate la una dintre mese. Am vrut să le luăm, însă ni s-a spus că nu avem voie să mutăm scaunele.

După ceva timp de așteptat, câteva persoane care stăteau la bar s-au hotărât să plece, așa că am reușit, după mai bine de 40 de minute de când am ajuns, să facem rost de scaune. Am reușit și să facem barmanul să ne aducă ceva de băut, după insistențe și semne disperate făcute cu mâna. Precizez că nu eram singurii în această situație, foarte multă lume stătea în picioare și nu găsea locuri. Așa că ne-am considerat chiar norocoși. 

Bineînțeles, concertul încă nu începuse. Când credeam că începem să ne simțim mai bine și putem chiar.. să purtăm o conversație, un ospătar trecea tava pe deasupra capului nostru sau se întindea să ia ceva de la bar. 

Berăria H, 1h45′ – timp de așteptare pentru o porție de mâncare

Ne-am hotărât să dăm comandă de mâncare. Ni s-a spus că durează ceva timp, ce au uitat, însă, să precizeze, este că durează o oră și 45 de minute. Fix. Dar fără una dintre porțiile de cartofi comandate (care a fost pusă pe nota de plată). Meniul berăriei, AICI

Popa Sapka a început concertul la ora 22:00, aproximativ, Holograf după ora 23:00. Muzica se auzea exact ca pe un stadion. Gălăgie, îmbulzeală, orice, numai intim, așa cum promiteau reprezentanții berăriei, nu a fost. 

Am fost și cu o zi înainte, la deschiderea pentru presă. Însă cu locul gol și lăudat atât de arhitecți, cât și de directorul berăriei, lucrurile puteau fi văzute într-o altă lumină, chiar putea părea genul de loc unde ai putea ieși des, un loc unde poți să te simți bine cu prietenii. După experiența de vineri, pot spune că nu mă voi întoarce prea curând acolo.

Directorul Berăriei H vrea ca acest loc să adune oamenii din Centrul Vechi. Mai mult, va fi introdus şi transport gratuit între Centrul Vechi şi Berăria H. Vor fi două microbuze care vor pleca de la Hanul lui Manuc, vor trece pe la Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Berăria H şi înapoi. Însă chiar dacă în Centrul Vechi este aceeași îmbulzeală, prețuri mari și servicii care lasă de dorit, oamenii caută acolo diversitatea. La Berăria H, spațiul este imens și împărțit simbolic în zone diferite, dar fără diferențe reale între ele. Cel mult într-o zonă sunt scaune normale și în alta scaune înalte, ca de bar. 

Nici prin sortimentele de bere nu se face remarcată Berăria H: sunt doar 15 sortimente, directorul general Vlad Dumitru precizând că se va pune accentul pe „câte beri bei, nu ce fel de beri bei”. Așadar, cantitate, nu calitate. 

GALERIE FOTO cu Berăria H și alte detalii, AICI

Cookies