Deranj la o secție de votare din Sectorul 5, unde un bucureștean a sărit ca ars, convins că a primit buletine de vot deja ștampilate. Explicația era, de fapt, foarte simplă

09 iun. 2024
497 afișări
Deranj la o secție de votare din Sectorul 5, unde un bucureștean a sărit ca ars, convins că a primit buletine de vot deja ștampilate. Explicația era, de fapt, foarte simplă
Deranj la o secție de votare din Sectorul 5, unde un bucureștean a sărit ca ars, convins că a primit buletine de vot deja ștampilate. Explicația era, de fapt, foarte simplă | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Polițiștii au intervenit la o secție de votare din Sectorul 5, după ce un bărbat a reclamat că ar fi primit un buletin de vot deja ștampilat. Cu toate astea, sesizarea nu a fost confirmată.

Deranj la o secție de votare din Sectorul 5

Astăzi, 9 iunie 2024, mai mult de 2.900 de angajați ai MAI acționează pentru a asigura un climat de liniște și siguranță publică pe perioada desfășurării alegerilor locale și pentru Parlamentul European.

În contextul alegerilor ce au loc astăzi, DGPMB anunță că, până la 14:00, au fost făcute 28 de sesizări privind incidente legate de procesul electoral. Dintre acestea:

  • 3 nu s-au confirmat,
  • 9 sunt încă în curs de verificare.

Una dintre sesizările făcute a venit din Sectorul 5 al Capitalei. Mai precis, un bărbat a anunțat membrii unei comisii de vot că unul dintre buletinele primite era deja ștampilat.

Având în vedere această acuzație făcută de bucureștean, la fața locului s-au prezentat agenți de poliție. Cu toate astea, s-a constata că nu era vorba despre o fraudă, ci despre o greșeală.

DGPMB a informat că, de fapt, atunci când cetățeanul a pus ștampila de buletinul de vot, tușul s-a imprimat pe buletinul aflat dedesubt:

Polițiști din cadrul Secției 24 Poliție s-au deplasat cu operativitate la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în momentul exercitării dreptului de vot, bărbatul a aplicat ștampila pe un buletin, iar în urma acestei proceduri, tușul de pe primul buletin s-a imprimat pe următorul buletin de vot.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate nu se confirmă.

DGPMB a informat că, până la ora 14:00, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale (cu o valoare totală de 8.280 de lei) și au fost întocmite dosare penale pentru cinci posibile infracțiuni.

Te-ar mai putea interesa și:

Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Echipele SMURD au acordat primul ajutor pentru 7 persoane, până la ora 14:00. Incidentele au avut loc fie în apropiere, fie în curtea instituțiile unde sunt organizate secții de votare. Printre problemele semnalate se numără:

  • Probleme respiratorii,
  • Lipotimie,
  • Simptome specifice stării de leșin.
Cookies