Deputatul Remus Cernea cere demisia lui Răzvan Băncescu de la conducerea ASPA pentru abuzuri

de:
25 mart. 2014
5 Afișari
Deputatul Remus Cernea cere demisia lui Răzvan Băncescu de la conducerea ASPA pentru abuzuri

După ce Vier Pfoten a reclamat faptul că i-a fost spartă clinica de către reprezentanții ASPA, iar câinii ținuți în cuști au fost luați cu brutalitate, nouă câini decedând în urma acțiunii violente a hingherilor, deputatul independent Remus Cernea cere demisia șefului ASPA. Iată mesajul deputatului: 

„Solicit demiterea lui Răzvan Băncescu, Coordonator de proiect al ASPA
În presa şi pe internet au fost postate numeroase informaţii despre abuzurile din ultima perioadă ale Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).
Ca urmare a acestor brutalităţi asupra animalelor dar şi asupra oamenilor, brutalităţi care vor întări faima României de ţară a cruzimilor faţă de animale, solicit demisia sau demiterea domnului Răzvan Băncescu, Coordonator de proiect al ASPA.
Dacă ţara noastră aspiră cu adevărat la standarde civilizate de comportament al instituţiilor, atunci astfel de practici care dovedesc cruzime şi violenţă nejustificate, trebuie înlăturate iar cei responsabili sancţionaţi.
Absurdul situaţiei este dat şi de numele instituţiei „Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor” care s-a transformat în ultimele luni, într-o maşinărie de torturat şi ucis animale nevinovate, dar şi de intimidare a acelor cetăţeni care iubesc câinii şi care încearcă să găsească soluţii umane de rezolvare a problemei prezenţei acestora pe străzi.
O organizaţie prestigioasă precum Vier Pfoten, care a făcut, în ultimii aproximativ 15 ani, o muncă extraordinară în România, derulând proiecte de multe milioane de Euro obţinute din donaţii externe, a fost ţinta unui atac brutal şi violent, documentat cu filmări, poze şi mărturii, sâmbătă, 21 martie 2014.
Conform unei informări făcute pe facebook, intervenţia ASPA într-o clinică a Vier Pfoten a avut următorul rezultat: „câini plini de sânge, târâţi cu crosele, apoi aruncaţi de-a valma în cuşti. Reamintim că hingherii au spart lacăte şi au vandalizat un adăpost şi padocurile VIER PFOTEN din curtea ADP Sector 6 în cadrul unei acţiuni ILEGALE comandate de ASPA, cu acordul Primăriei Sector 6 şi cu sprijinul Poliţiei Locale. Toţi cei 90 de câini, inclusiv cei 15 câini ai VIER PFOTEN, erau sterilizaţi, microcipaţi şi înregistraţi, iar o mare parte dintre ei erau deja adoptaţi şi urmau să plece către viitorii stăpâni.”
Pentru o astfel de intervenţie cei responsabili trebuie să răspundă, iar domnul Răzvan Băncescu să demisioneze sau să fie demis. Un lucru mai puţin cunoscut este că domnul Răzvan Băncescu a participat, alături de mine când eram Consilier de Stat în Cancelaria Primului Ministru şi de alţi cca 20 de experţi, jurişti şi reprezentanţi ai unor autorităţi publice, la eforturile făcute, în anul 2012, pentru elaborarea unei legi care să soluţioneze într-o o manieră civilizată şi eficientă problema câinilor comunitari. De la acel moment al unor eforturi şi discuţii constructive, domnul Băncescu a alunecat spre practici care revoltă orice om cu conştiinţă…”

CITEȘTE ȘI: 
AUDIO Oprescu recunoaște: Managerul ASPA a fost administrator la clinica privată a primarului

ASPA, urmărită penal de DNA, după o sesizare a Asociaţiei „Cucu,Cuţu” 

Onţanu: ASPA are un buget uriaş, e treaba ei să se ocupe de câini. Există interese financiare mari 

Anul acesta, ASPA a primit un buget fără precedent de la Primăria Capitalei: în 2014, Băncescu va gestiona de trei ori mai mulți bani decât în 2013.  

 

Iată și și cum s-a desfășurat prinderea câinilor, care au fost răniți. Atenție! Imagini violente: 

Cookies