Nicolae Păun poate fi REŢINUT şi ARESTAT, au decis deputaţii

de:
24 feb. 2016
0 afișări
Nicolae Păun poate fi REŢINUT şi ARESTAT, au decis deputaţii

UPDATE 16.00 Plenul Camerei a admis cererea DNA pentru încuviințarea arestării deputatului Nicolae Păun. S-au înregistrat 165 de voturi ”pentru” și 86 ”împotrivă”. În sală au fost prezenți 261 de deputați.

CITEŞTE ŞI  Senatoarea PNL Doina Tudor poate fi REŢINUTĂ ŞI ARESTATĂ. Gabriel Oprea, urmărit penal

UPDATE 15.10 Votul asupra cererii DNA de încuviințare a arestării preventive în cazul lui Nicolae Păun a început miercuri în plenul Camerei Deputaților. Votul este secret cu bile.

Deputaţii au votat săptămâna trecută cererea DNA de incuviintare a retinerii lui Nicolae Păun. Pentru cererea de  arestare preventiva  nu a mai fost cvorum în plen pentru a se supune la vot.

Marti, deputatul Nicolae Paun le-a solicitat colegilor sai, printr-o declaratie de presa, sa voteze conform propriei constiinte si principiilor morale in cazul cererii de ridicare a imunitatii sale si si-a cerut iertare fata de procurori si fata de Parlament ca „a avut iesiri” care nu il definesc si despre care spune ca „erau doar simple vorbe spuse la suparare”, nebanuind ca are telefonul ascultat.

CITEŞTE ŞI Mesajul lui Nicolae Păun, înainte de votul pentru arestare: „Îmi cer iertare față de procurori”

Procurorii DNA au cerut in data de 10 februarie arestarea deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, acuzati de o serie de infractiuni, printre care deterunare de fonduri, trafic de influenta si spalare de bani, in calitate de membri in conducerea Asociatiei Partida Romilor Pro Europa. Prejudiciul in dosar se ridica la 28 milioane lei.

Madalin Voicu a fost salvat, miercurea trecuta, de deputati „din simpatie” de la arestarea preventiva, iar in cazul lui Nicolae Paun, deputatii au incuviintat doar retinerea. Votul pentru arestarea preventiva s-a amanat pe miercurea aceasta, din lipsa de cvorum.

Cookies