Candidatul la Camera Deputaților Mihai Anghel, garantat de Poteraş

de:
14 nov. 2012
18 Afișari
Candidatul la Camera Deputaților Mihai Anghel, garantat de Poteraş

Miercuri, Cristian Poteraş, fostul primar al Sectorului 6, s-a prezentat în faţa instanţei de judecată în procesul în care acesta este acuzat de DNA de fapte de corupţie ce vizează retrocedarea ilegală a unor terenuri.

Întrebat de reporterii B365.ro dacă îl susţine pe fostul său consilier, Mihai Anghel, în campania electorală din acest an, ex-edilul a declarat, înaintea procesului său, că îl sprijină pe fostul său subaltern, despre care are numai cuvinte de laudă. Poteraş a mai precizat că Mihai Anghel are şanse mari să îi depăşească, în campanie, pe contracandidaţii săi. „Mergând pe logică, e un băiat tânăr, care poate să impresioneze plăcut pe cei cu care intră în contact. Ideile lui sunt ingenioase şi, cu siguranţă, se va face plăcut. Cu siguranţă că cei cu care el va intra în contact îl vor vota pentru că interesul oamenilor reprezintă şi interesul acestui tânăr. Îl sfătuiesc să stea de vorbă cu cât mai multă lume pentru că sigur îi va impresiona plăcut pe toţi cei cu care el va intra în contact şi, dacă va ajunge deputat, trebuie să ţină minte că nu trebuie să uite ce a promis în campanie„, a declarat, pentru B365.ro, Cristian Poteraş, fostul edil al Sectorului 6.

Fostul primar a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar legat de retrocedarea ilegală a şase terenuri, împreună cu alţi şase funcţionari publici din Primăria Sectorului 6. Imobilele, în suprafaţă totală de aproape 120.000 mp, ce au fost restituite în anul 2006, valorau la vremea respectivă 58,2 milioane euro.

Ofiţerii anticorupţie susţin că cei şapte inculpaţi, în frunte cu primarul Poteraş, au simulat „reconstituirea dreptului de proprietate în avantajul unui grup de persoane, una din acestea fiind vărul soţiei edilului, Lucian Viorel Grecu”.

Persoanele care au primit, în realitate, aceste terenuri necuvenite sunt Fabian Schwartzenberg, Lucian Viorel Grecu, Valeriu Pandor şi Marian Jean Căpăţână, susţin procurorii care apreciază că, înainte să fie împroprietăriţi, cei care au solicitat terenurile şi-au vândut drepturile litigioase unui grup de interese, apropiat celor menţionaţi anterior. Mai mult, terenurile pentru care se solicitau retrocedările ar fi fost situate în afara Bucureştiului, în comuna Domneşti, însă au fost restituite în Capitală. Astfel, ar fi fost cauzată o pagubă în valoare totală de peste 58,2 milioane euro patrimoniului Municipiului Bucureşti, respectiv Clubului Sportiv Rapid, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie ICECHIM şi Academiei Române – Institutul de Biologie, terenurile în cauză aparţinând, în mare parte, domeniului public ori domeniului privat al Municipiului Bucureşti şi persoanelor juridice anterior menţionate.

Cookies