ARHIVA B365

Deputatul Constantin Adăscăliţei şi fiul său, trimişi în judecată de DNA

ADĂSCĂLIŢEI CONSTANTIN, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al mai multor societăți comerciale, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iași. Adăscăliţei se află în prezent sub control judiciar.

În sarcina deputatului s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:

– efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată, (16 acte materiale),

– folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea,

În același dosar au fost trimişi în stare de libertate inculpaţii:

TOADER CONSTANTIN, director adjunct în cadrul unei societăți comerciale, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea,

ADĂSCĂLIŢEI CONSTANTIN, fiul primului inculpat, în sarcina căruia s-au reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată, (9 acte materiale),
– complicitate la infracţiunea de folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, în formă continuată, (9 acte materiale),

ROTARIU ANGHEL, CIPRIAN, DUMITRIU VLASIE și PASCARU IRINA, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada august – decembrie 2014, în contextul în care una dintre firmele controlate de inculpatul Adăscăliţei Constantin făcea obiectul unui proces civil, acesta a contactat mai mulţi reprezentanţi ai beneficiarilor unor contracte de prestări servicii, pentru a negocia încheierea acestor acorduri cu o altă firmă administrată, în fapt, tot de inculpat.

De asemenea, obiectul negocierii l-a constituit și facturarea şi achitarea, în numerar, atât către inculpatul Adăscăliţei Constantin, cât și către ceilalți inculpați sau persoane apropiate acestuia, a datoriilor pe care diverşi beneficiari le aveau faţă de firma în litigiu.

„În perioada iulie – decembrie 2014, inculpatul Adăscăliţei Constantin, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a folosit cu rea-credinţă bunurile şi creditul aceleiași firme aflată în litigiu, într-un scop contrar intereselor acesteia, urmărind, totodată, să favorizeze alte societăţi la care acesta avea interese direct sau indirect.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai arată DNA, într-un comunicat de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button