Deputatul care a vorbit o singură dată în Parlament, campion la contracte de milioane cu statul

de:
25 aug. 2015
0 Afișari
Deputatul care a vorbit o singură dată în Parlament, campion la contracte de milioane cu statul

SC Roman Impex Prest SRL, firma la care deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman, este acţionar, a încheiat contracte de milioane de lei, în 2014, cu statul. Însă, în timp ce firma lui face bani buni cu statul, deputatul, aflat la primul mandat, este unul dintre parlamentarii cel mai puţin activi din politica românească. În cei trei ani de când ocupă această demnitate, Victor Roman nu a luat decât o singură dată cuvântul în plen, şi atunci dintr-o obligaţie constituţională, când a depus jurământul de credinţă, conform adevarul.ro.

Ca şi membru al comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Roman „s-a remarcat” printr-o iniţiativă care a scandalizat opinia publică, privind modificarea Codului Penal în sensul de a permite parlamentarilor să-şi angajeze rude, propunere care nu s-a mai concretizat.

Dacă pentru rezolvarea problemelor ţării, pentru care alegătorii l-au trimis să-i reprezinte în forul legislativ, nu s-a agitat prea mult, în schimb, firmele deputatului de Vrancea au prosperat şi în anul 2014, graţie contractelor pe bani publici încheiate cu primării din judeţele Vrancea şi Bacău.

Societatea Comercială Roman Impex Prest SRL, care are ca principal obiect de activitate lucrări de construcţii de drumuri, şi-a sporit substanţial cifra de afaceri după ajungerea în Parlament a omului de afaceri, iar în anul 2014 a obţinut un număr de 17 contracte, toate atribuite prin cerere de oferte. Contractele însumează o valoare de 45.231.320 de lei, adică mai mult de zece milioane de euro, fiind astfel printre cei mai fericiţi beneficiari de fonduri publice din judeţ.

Mai mult pe adevarul.ro

Cookies