ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Deputații au votat moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Vlad Voiculescu. 140 de voturi pentru, 161 contra, o abținere

Deputații votează miercuri moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Este prima moţiune simplă depusă de opoziţie în această legislatură.

UPDATE:  Deputații au respins moțiunea simplă inițiată de 109 deputați PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Au fost 140 de voturi pentru, 161 contra, o abținere, iar doi parlamentari nu au votat.

Moțiunea este primul test în Parlament, după învestirea Guvernului, pentru actuala majoritate parlamentară. Deși o moțiune simplă, chiar dacă este adoptată, nu produce efecte juridice, pentru Coaliție este importantă mobilizarea parlamentarilor astfel încât demersul opoziției să fie respins.

Înainte de votul pe moțiune, în rândul parlamentarilor PNL existau mai mulți nemulțumiți care ar fi fost dispuși să voteze moțiunea simplă, însă aceștia au fost avertizați de prim-vicepreședintele Rareș Bogdan că riscă excluderea din partid.

Moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, semnată de 109 social-democraţi, a fost dezbătută de deputaţi în şedinţa de luni. În favoarea adoptării moţiunii simple s-au exprimat, alături de deputaţii PSD, şi reprezentanţii AUR.

Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

Sursa foto: Digi24.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button