ARHIVA B365

Achim Irimescu: Îmi dau demisia dacă premierul îmi cere. Deputații au dezbătut moțiunea împotriva sa

UPDATE 18.56: Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, luni, la Camera Deputaţilor, că va demisiona dacă premierul Dacian Cioloş îi va cere, afirmând că nu are ce să îşi reproşeze pentru că a făcut tot ce a promis că va face.

„Moţiunea nu este obligatorie în ceea ce priveşte demisia. Sigur, premierul Cioloş m-a numit, dânsul este cel care trebuie să îmi ceară demisia”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, după dezbaterea moţiunii simple îndreptată împotriva sa, dacă îşi va da demisia în cazul în care moţiunea va trece.

Moţiunea simplă PSD-ALDE împotriva ministrului Irimescu a fost depusă săptămâna trecută în Camera Deputaţilor. Aceasta este semnată de 84 de deputaţi, scrie news.ro.

Conform textului documentului, semnatarii vor să sancţioneze „derapajele grave” din domeniul agriculturii în patru zone: neacordarea subvenţiilor, blocarea accesării de fonduri europene prin PNDR, blocarea investiţiilor în sistemele de irigaţii, managementul defectuos la nivelul ministerului şi al unităţilor subordonate.

Din momentul în care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze şi motivaţii despre cum nu se poate sau de ce nu poate să facă treabă. De fapt, pe lângă episoadele halucinante privind declaraţiile publice, se observă cert că nu ştie ce şi cum să facă nimic. După doar cinci luni de mandat la conducerea ministerului, actualul ministru al Agriculturii a reuşit să blocheze şi să distrugă tot, atât prin acţiunile sale, cât şi prin inactivitatea sa„, se arată în moţiunea simplă.

Semnatarii susţin că majoritatea blocajelor şi problemelor sunt cauzate în principal de distrugerea aparatului administrativ al ministerului şi instituţiilor subordonate şi de „deciziile de management haotice şi bazate doar pe dorinţe subiective„.

Deputaţii PSD şi ALDE îl acuză pe Achim Irimescu de faptul că a reorganizat Ministerul Agriculturii fără nicio fundamentare tehnică, a desfiinţat Direcţia Generală de Industrie Alimentară, transformând-o în serviciu, deşi industria alimentară a adus 4% din PIB în anul 2015, a desfiinţat toate posturile de director general adjunct şi alte posturi de director, aducând instituţii din subordine într-o situaţie de blocaj instituţional. Semnatarii moţiunii susţin că activitatea lui Achim Irimescu „afectează siguranţa naţională, prin ameninţarea securităţii alimentare a României„.

Acest ministru trebuie să plece astăzi, pentru a nu desfiinţa din economia României întregul sector agro-alimentar şi a ne transforma astfel în cerşetorii Europei!„, susţin deputaţii PSD şi ALDE.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button