ARHIVA B365

Deputații au votat azi creșterea salariilor bugetarilor cu 10%: Impact bugetar, 5 miliarde de lei

Deputaţii Coaliţiei au decis în comisia de muncă, unde se discuta ordonanţa de majorare a salariilor a medicilor, să fie crescute cu 10%, de la 1 decembrie, toate salariile bugetarilor. Amendamentul a fost depus în ultimul moment de preşedintele comisiei, pesedistul Adrian Solomon şi a avut susţinerea reprezentanţilor Ministerului Muncii la discuţii.

Parlamentarii PNL s-au abţinut la vot, cerând fără succes amânarea deciziei până la instalarea noului guvern, notează Gândul. 

La discuţiile din Comisie au participat şi reprezentanţi ai ministerului Finanţelor, care nu au susţinut amendamentul pe motiv că o astfel de decizie ar crea o gaură bugetară de aproape 5 miliarde de lei.

Liberalii au cerut astăzi în plenul Camerei Deputaţilor retrimiterea la Comisie a raportului, însă fără succes.

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a cerut o pauză de consultări, în urma căreia liderii grupurilor nu au căzut de acord pentru a relua votul.

Deputaţii au dezbătut, pe articole, OUG 35/2015, adoptând întregul text, inclusiv amendamentele adăugate în comisie, printre care cel al PSD, prin care sunt majorate toate salariile personalului bugetar, cu condiţia ca bugetarii să nu mai fi beneficiat, pe parcursul anului, de vreo altă majorare.

PNL a încercat şi a doua oară fără succes să retrimită proiectul la comisii, solicitând ca Ministerul Finanţelor să vină în Parlament pentru a prezenta impactul bugetar al măsurii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button