ȘTIRI

Deputații au respins proiectul de lege privind eliminarea taxelor Radio-TV

Proiectul pentru modificarea art. 40 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune (SRR) și Societății Române de Televiziune (SRTV) a fost respins la propunerea Comisiei pentru cultură, care a considerat că inițiativa legislativă ar conduce la „imposibilitatea îndeplinirii obiectivelor constituționale și legale de către cele două servicii publice, acestea pierzând o sursă considerabilă de finanțare, fără să se ofere o alternativă„, potrivit Agerpres.

Citește și Camera Deputaților. Șefii cultelor religioase, verificați mai ușor dacă au colaborat cu Securitatea

În cadrul dezbaterilor generale, deputatul PNL Traian Dobrinescu a spus că grupul parlamentar liberal va vota pentru respingerea acestui proiect de lege.

Probabil că va urma insolvența, un administrator judiciar sau special, reorganizarea. Numirea unei noi conduceri sper să fie pe concurs de proiecte. Ceea ce se cere la acest proiect de lege — neplata taxelor care au făcut obiectul unei obișnuințe de-a lungul timpului—, în acest moment nu este potrivită. A anula acele taxe care întregesc bugetul radioului și televiziunii în acest moment ar fi un dezastru pentru radio, care merge bine„, a precizat Dobrinescu.

În expunerea de motive se precizează că propunerea legislativă permite și dă dreptul cetățeanului să își aleagă liber sursa de informare fără a fi obligat să achite taxa chiar dacă beneficiarul nu a încheiat un contract cu un operator de cablu tv. „Este inechitabil ca persoana ce poate beneficia doar parțial de serviciile SRTV să achite aceeași taxă cu cea care poate beneficia de emisia tuturor canalelor”, precizează sursa citată. Camera Deputaților este prima Cameră sesizată, Senatul fiind forul decizional.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button