Dependența de smartphone ne afectează grav somnul. Cum scăpăm de nomofobie

07 mart. 2021
82 Afișari
Dependența de smartphone ne afectează grav somnul. Cum scăpăm de nomofobie

Un studiu publicat de CNN despre dependența de smartphone arată că aceasta ne afectează grav somnul.

Dependența de smartphone ne afectează grav somnul, folosirea telefonului mobil după ora 1 noaptea crescând de 3 ori riscul ca somnul să-ți fie afectat.

Nomofobia sau teama de a fi separat de telefon, a fost tratată într-un studiu efectuat pe 1.043 de studenți de la King’s College din Londra. Ei au completat niște chestionare pentru a vedea dacă sunt dependenți de smartphone și dacă acest lucru afectează somnul lor.

Concluzia a fost că 40% suferă de nomofobie și au apoi și probleme cu somnul. O altă concluzie este că folosirea telefonului după ora 1 noaptea crește de 3 ori riscul ca somnul să-ți fie afectat, notează AlephNews.

Dependența de smartphone. Cum scăpăm de ea

Dacă ești afectat de nomofobie, primul pas este conștientizarea problemei. Apoi, există câțiva pași astfel încât să nu îți afecteze somnul. Regula numărul 1 este fără telefon cu o oră înainte de mersul la culcare. Mai poți să îți setezi o limită de timp pentru folosirea telefonului și, când deja e întuneric afară, poți să schimbi profilul de culoare al ecranului, să scapi de lumina rece care suprimă nivelul de melatonină, cunoscut și sub numele de hormonul somnului.

Studiu: Efectele psihologice ale COVID-19

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei și agenția de cercetare de piață iSense Solutions au desfășurat un studiu important despre efectele psihologice ale pandemiei resimțite de români. Cercetarea este reprezentativa pentru persoanele din mediul urban, cu vârsta între 18 și 65 de ani, utilizatori de internet, iar datele au fost culese în luna februarie a anului curent.

Rezultatele studiului sunt inedite, arătând cât de singuri și neîncrezători am fost de fapt în această perioadă. Mai puțin de 40% dintre ce intervievați s-au bazat pe forțele proprie, iar mai puțin de o treime au avut pe cineva care să se poată baza.

Un alt studiu, britanic, spune că până în 2060 Bucureştiul ar putea ajunge cel mai bogat oraş european.

Cookies